RedRavix

Uzman
Merhaba, konu başlığındaki gibi kendime oyun oynarken bir yandan da canlı yayın olsun podcastler dinleyip izlemek için taşınabilir monitör aldım. Markası ASUS ZenScreen MB169CK. Ana monitörüm de oyun oynarken diğer taşınabilir ekranda canlı yayın izlerken nedense 60 FPS ayarında olmasına rağmen 30-20 fpslere düşüyor. Sanki yayında drop var mış gibi. Monitörün ayarlarına baktım, performans moduna aldım ayarı 1920x1080 60 FPS 5ms olarak otomatik ayarlı. Ne yapacağımı bilmiyorum. ASUS'un DisplayWidget Center programını yükledim orada da bir ayar göremedim. İllaki aranızda tek bilgisayarda 2 monitör kullananlar vardır. Yardımcı olursanız çok makbule geçer çünkü alalı 2 hafta oldu ve bu monitöre 5.000 TL verdim. Resimdeki de bilgisayar özelliklerim.

Ekran görüntüsü 2025-03-29 140738.webp

Bu sorunun çözümünü bulamadım ama nedenini buldum. Bu taşınabilir olsun normal monitör olsun görüntü alabilmeniz için ekran kartından güç aldığı için, oyun ekran kartını ne kadar kullanırsa 2.monitörünüze o kadar az performans gönderiyor. Örneğin oyun oynarken ekran kartı kullanımı %99 ise ikincil monitör videolarda kasma yapıyor. Daha az performans isteyen oyunlarda (skyrim, stardew valley, bannerlord gibi) o zaman sorun olmuyor.