Çözüldü ASUS ZenScreen MB169CK Type-C kablosunu anakarta takmak doğru mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RedRavix
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 118
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RedRavix

Uzman
Başlıktaki gibi bugün satın aldım içinden 2 adet kablo çıktı. Biri Type-C girişli, diğer kablo ise bir ucu mini HDMI diğer ucu HDMI girişli kablo. Ana kullandığım monitör ASUS TUF VG27AQ1A. Satın aldığım taşınabilir monitör ASUS ZenScreen MB169CK. Almaktaki amacım ise ana monitörümden oyun oynarken diğer ZenScreen ile YouTube'dan video izlemek. Şimdi Type-C kabloyu anakartımda bulunan Type-C yuvasına taktım, HDMI kablosunu ise ekran kartına taktım. Bu ürünü almadan önce çok video izledim ama nedense kimse bilgisayar için video çekmemiş, herkes laptop için çekmiş. Sizce doğru takmış mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Doğru gözüküyor. DP Alt Mod desteği olan Type-C çıkışlarında ise tek kablo yeterli olur. Masaüstü PC anakartlarında ise genelde DP Alt Mod desteği olmuyor. Elbette anakart sitesinden de bakmak gerekiyor. Siz ise Type-C ile besleme, HDMI ile görüntü vermiş oluyorsunuz.
Doğru gözüküyor. DP Alt Mod desteği olan Type-C çıkışlarında ise tek kablo yeterli olur. Masaüstü PC anakartlarında ise genelde DP Alt Mod desteği olmuyor. Elbette anakart sitesinden de bakmak gerekiyor. Siz ise Type-C ile besleme, HDMI ile görüntü vermiş oluyorsunuz.

Çözüm
Teşekkürler. Kullandığım anakart MSI B550-A PRO ve Type-C yuvası olmasına rağmen DP Alt Mode desteklemiyor sanırım. Sizinde dediğiniz gibi sadece besleme yapıyor galiba. Normalde bir şarj aletine taksam da olur değil mi? Amaç zaten güç gelmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…