Detaylar
Kim cevapladı?Cephe cephe değişiyor. Örneğin Anafartalar, (yani Çanakkale) ve Filistin Cephesi'nde sahada da görev aldı.
Ama doğrudan Doğu Cephesi'nde sahada görev almadı, Doğu Cephesi'nde Kazım Karabekir yönetim yaptı. Güney Cephesi'nde de doğrudan, bizzat sahada görev almadı.
Ama doğrudan Doğu Cephesi'nde sahada görev almadı, Doğu Cephesi'nde Kazım Karabekir yönetim yaptı. Güney Cephesi'nde de doğrudan, bizzat sahada görev almadı.
Son düzenleme:
Büyük Taaruz'da Kocatepe semalarında gölgesi öyle bi düşmüş ki düşmanın üstüne, bugün hala oradan kaçanlar ondan korkup kaçtıklarını itiraf edemiyor demek ki 
Tabii burada da karargahtan yönetim söz konusu. Cepheden uzaktır diye düşünüyorum, tam bilmiyorum o kısımları.
Tabii burada da karargahtan yönetim söz konusu. Cepheden uzaktır diye düşünüyorum, tam bilmiyorum o kısımları.
- Makaleler
- 1
Atatürk'e neden gazi ve mareşal ünvanlarının verildiğini biliyor musun?
creazy
Başarılı
Atatürk'e neden gazi ve mareşal ünvanlarının verildiğini biliyor musun?
Hocam, ben bunu zaten biliyorum. Yorumlar da gördüm, hatta tartıştım ama karşı taraf hala anlamadı. Ben de doğrulayıcı bir şekilde buraya sorayım dedim. Yani biliyorum aslında, sadece sizin fikirlerinizi de almak istedim. O yüzden teşekkür ederim.
Hellmonger
Becerikli
O diyenler tarihi AKP'den öğrendiyse evet ateşi ve tekerleği de AKP buldu onu da diyebilirler.
Aynen öyle, mareşal ünvanına Türkiye Cumhuriyeti'nde 2 kişi sahiptir ve biri Atatürk'e ait, diğeri ise Fevzi Çakmak'a.Atatürk'e neden gazi ve mareşal ünvanlarının verildiğini biliyor musun?
Ben de soruyu o şekilde yorumladım, sanırım bizzat cephede görev aldıklarından bahsediyor.Tabii burada da karargahtan yönetim söz konusu. Cepheden uzaktır diye düşünüyorum, tam bilmiyorum o kısımları.
Zaten aynı anda her cephede olması imkansız gibi bir şey o dönemin şartlarında.
Yil 2026 ya. Onu diyen elemana internet paketi hediye etmek lazim.
- Makaleler
- 1
21. yüzyılda yaşıyoruz, herkesin elinin altında telefon var, tarihi kayıtlar varken amaçsız bir şekilde tartışmak gereksiz.Hocam, ben bunu zaten biliyorum. Yorumlar da gördüm, hatta tartıştım ama karşı taraf hala anlamadı. Ben de doğrulayıcı bir şekilde buraya sorayım dedim. Yani biliyorum aslında, sadece sizin fikirlerinizi de almak istedim. O yüzden teşekkür ederim.
Atatürk büyük bir deha, hakkında ne kadar kitap okursam o kadar etkileniyorum.Aynen öyle, mareşal ünvanına Türkiye Cumhuriyeti'nde 2 kişi sahiptir ve biri Atatürk'e ait, diğeri ise Fevzi Çakmak'a.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet