Cephe cephe değişiyor. Örneğin Anafartalar, (yani Çanakkale) ve Filistin Cephesi'nde sahada da görev aldı.

Ama doğrudan Doğu Cephesi'nde sahada görev almadı, Doğu Cephesi'nde Kazım Karabekir yönetim yaptı. Güney Cephesi'nde de doğrudan, bizzat sahada görev almadı.

Son düzenleme:
Büyük Taaruz'da Kocatepe semalarında gölgesi öyle bi düşmüş ki düşmanın üstüne, bugün hala oradan kaçanlar ondan korkup kaçtıklarını itiraf edemiyor demek ki 🥰

Tabii burada da karargahtan yönetim söz konusu. Cepheden uzaktır diye düşünüyorum, tam bilmiyorum o kısımları.

Atatürk'e neden gazi ve mareşal ünvanlarının verildiğini biliyor musun?

Hocam, ben bunu zaten biliyorum. Yorumlar da gördüm, hatta tartıştım ama karşı taraf hala anlamadı. Ben de doğrulayıcı bir şekilde buraya sorayım dedim. Yani biliyorum aslında, sadece sizin fikirlerinizi de almak istedim. O yüzden teşekkür ederim.

Atatürk'e neden gazi ve mareşal ünvanlarının verildiğini biliyor musun?
Aynen öyle, mareşal ünvanına Türkiye Cumhuriyeti'nde 2 kişi sahiptir ve biri Atatürk'e ait, diğeri ise Fevzi Çakmak'a.

Tabii burada da karargahtan yönetim söz konusu. Cepheden uzaktır diye düşünüyorum, tam bilmiyorum o kısımları.
Ben de soruyu o şekilde yorumladım, sanırım bizzat cephede görev aldıklarından bahsediyor.

Zaten aynı anda her cephede olması imkansız gibi bir şey o dönemin şartlarında.

O kişinin dediği şu. "Atatürk çoğu cephede bizzat savaşmadı kordine etti. Kurtuluş Savaşı'nın kordine edicisi oldu" dedi.

Hocam, ben bunu zaten biliyorum. Yorumlar da gördüm, hatta tartıştım ama karşı taraf hala anlamadı. Ben de doğrulayıcı bir şekilde buraya sorayım dedim. Yani biliyorum aslında, sadece sizin fikirlerinizi de almak istedim. O yüzden teşekkür ederim.
21. yüzyılda yaşıyoruz, herkesin elinin altında telefon var, tarihi kayıtlar varken amaçsız bir şekilde tartışmak gereksiz.

Aynen öyle, mareşal ünvanına Türkiye Cumhuriyeti'nde 2 kişi sahiptir ve biri Atatürk'e ait, diğeri ise Fevzi Çakmak'a.
Atatürk büyük bir deha, hakkında ne kadar kitap okursam o kadar etkileniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: