Merhaba, merak ettim. Birisi öyle dedi de. Tarih bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler, saygılar.
Her denilene inanmaya can atmaktansa araştırsan nasıl olur?

O kişinin dediği şu. "Atatürk çoğu cephede bizzat savaşmadı kordine etti. Kurtuluş Savaşı'nın kordine edicisi oldu" dedi.
Fatih Sultan Mehmet' de bu akla göre İstanbul'u fethetmedi zihin özürlüler arasında yaşam ne zor. Şimdi sövmek isterdim de forumu zan altında bırakmayayım.

Her denilene inanmaya can atmaktansa araştırsan nasıl olur?

Bir saniye, ben her denilene inanan biri değilim. Neden inanmışım gibi konuşuyorsunuz? Sanki karşı tarafın dediğine “aa kesin doğru söylüyor” demişim gibi bir hava var. Ben salak mıyım her söylenene inanıp atlayayım?

Zamanında araştırdım, biliyorum. Zaten bilmesem o kişiyle nasıl tartışayım? Kaynakları da attım kendisine. En son engelledi gitti, cevap bile veremedi.

Ben de dedim ki, hadi forumda da açayım; bakalım millet ne diyecek, ne tepki verecek. Yani burada arkadaşlar, ben onun dediğine inanmaya can atıyorum da “acaba doğru mu söylüyor” diye sormadım. Yapmayın hocam, Allah aşkına.

Bir saniye, ben her denilene inanan biri değilim. Neden inanmışım gibi konuşuyorsunuz? Sanki karşı tarafın dediğine “aa kesin doğru söylüyor” demişim gibi bir hava var. Ben salak mıyım her söylenene inanıp atlayayım?

Zamanında araştırdım, biliyorum. Zaten bilmesem o kişiyle nasıl tartışayım? Kaynakları da attım kendisine. En son engelledi gitti, cevap bile veremedi.

Ben de dedim ki, hadi forumda da açayım; bakalım millet ne diyecek, ne tepki verecek. Yani burada arkadaşlar, ben onun dediğine inanmaya can atıyorum da “acaba doğru mu söylüyor” diye sormadım. Yapmayın hocam, Allah aşkına.
Konu başlığına sinirlenmiş bulundum biraz mazur göresin. Tarihi gerçeklikten uzak iftiralara dayanamıyorum.

Konu başlığına sinirlenmiş bulundum biraz mazur göresin. Tarihi gerçeklikten uzak iftiralara dayanamıyorum.

Sorun yok hocam, aynısı vallahi. Ben de herifle 5–6 saat tartıştım. Konu Atatürk olunca dayanamıyorum. Bana bir de YouTube videosu attı, o da duruyor hala. Hani anladı bununla uğraşamayacağını, engelleyip kaçtı. İşte adamı böyle. Neyse, devamını getirmeyeceğim, tatil yapmayayım 🙂
Siz de haklısınız hocam; sövmek lazım da forumdaki kurallar gereği yapacak bir şey yok.

Merhaba, merak ettim. Birisi öyle dedi de. Tarih bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler, saygılar.

Askeri harekat, strateji ve jeopolitik vs biraz anlarsan:
Nereden yonettigi pek onemli degil, ister yatakta yonetsin.
"İyi bir general; kotu ordun olsa da savas kazandırır.
Ama kotu bir general, iyi orduya savasta kaybettirir."
Buyuk taarruz; 1595 hacova meydan muharebesinden sonra Türk milletinin net sekilde kazandıgı ilk ve son meydan muharebesidir.
Ve buna hazırlanmak bile 1.5/2 yılımızı alıyor.
O zamanın sartlarında 500 km cephe hattını yonetmek ozellikle pyade unsurunun agırlıklı bir orduda her babayigidin harcı degildir.
Taktigide prusya taktigidir. Ama tek fark var, Yunan'ı en guclu oldugu noktasından indiriyor. Cunku; "kolay olan hucum kapan olabilir" sun tzu 10 kanundan biri (cep kitabımızdı :hehehe:), bu savas bizim ilk ve son mermimiz, en ufak hata "var olus/ yok olus" haline doner. Kolay degildir bu ortam.
Ornek: Alman 6. ordusu rich ve paulus a (iyi taktisyeler ama inisiyatif?), Rus zukov da aynı taktigi uyguluyor.
Bugün Putin bu hataya girmiyor (sıcak bolge olarak cepheyi acmıyor sogutuyor ve karsının parcalanmasını bekliyor)