Tartışacak bir şey yok aslında, çünkü olay çok basit; Atatürk dine kendine din adamıyım diyenlerden daha fazla yarar sağlamış birisidir. Savaşı kesinlikle dini sömürenlere ve tarikatlara karşı olmuştur.
Çok basit sorularla bunu cevaplayabiliriz; O dönem camiler kapandı mı? İslam yasaklandı mı? Hayır. Dinini yaşayabiliyor muydun? Evet. Müslüman bir kesim komple ülkeden mi sürüldü? Hayır. Ama çağdışı kalmış, tohum vermeyen dini eğitim düzeni değiştirildi mi? Evet. Kılık kıyafet reformu gibi birkaç reform getirildi ve Osmanlı ve Arap kültürü karışmışlığından çıkıp Türkleştik mi? Evet.
Siz Atatürk'ün devrimini "dini politikalar" üzerinden dar bir soruyla cevaplarsanız olmaz. Devrim bir düşünce bütünüdür.
İyi ki devrimini yapmış Atam. Dini sömürge, biat düzeni ve benzeri her şeyi yıkıp ülkeye ışık getirdi. Bundan rahatsız olacak tek kısmın kim olduğunu gayet biliyoruz.
Biz eğer Atatürk'ü tartışmayacaksak sorgulamayacaksak neden bu konu açıldı ki? Ben de diyebilirdim Atatürk Samsun'a indi bizi yarattı demeyi. Ama konu tartışmaksa farklı fikirler görünce kötü düşünmemek gerek efendim. Ben normal hayatımda bu konulara asla girmiyorum. Umurumda değil çünkü.
Son düzenleyen: Moderatör: