Hilafet kalkmazsa bu sefer dini dayatmak olur. Siz nasıl bir şey beklediniz yalvarıyorum anlatın çünkü ben cidden düşünemiyorum.Dostum diyaneti açarak kendi istediği İslam'ı dayatıp bunu laiklik ilkesine bağdaştırdılar. Ben yoksa bunun laiklik olduğuna inanmıyorum. Zaten Osmanlı'da insanlar özgürce dinlerini yaşıyordu. Atatürk'ün laiklik diye getirdiği şey devlet güdümlü İslam'dı. Halkın çoğunun müslüman olduğu ülkede "Gökten indiği sanılan kitap" sözünü söylüyorsan halka zorla bir şeyler dayatıyorsun demek. "Hilafet ne olursa olsun kaldırılacak" diyorsan zorla dini dönüştüyorsun demek. bu kadar basit. Şeriatçı kısmını 1930'da Serbest Cumhuriyet Fırkasına neler olduğuna bakarak öğrenebilirsin. Bir de onlar CHP'liydi o parti açılmadan önce. Sözde laik ama müslümana laik pek değil anlaşılan. Partide bile yerleri yok![]()
Osmanlı Halifeliği, Osmanlı İmparatorluğu'nun hükümdarları olan Türk Osmanlı hanedanının liderlerinin, geç orta çağ ve erken modern dönemde İslam halifesi olma iddiasıydı. (Google Search)
Son düzenleyen: Moderatör: