Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Arkadaşlar ,baştan söyleyeyim, pek bilmiyorum. Bu konularda yanlış yazıp söylemiş bile olabilirim.
Atatürk filminde Corrin, Atatürk'ten kaçıyor arkadaşı öldüğü için. Corrin kaçıp, başka odaya kendini kitleyip ağlıyor. Sebebi ne? Atatürk, Allah bir daha yaratırdı gibi bir şey diyordu.
Atatürk, Vahdettin'le bayağı dost gibi ama Samsun'a gidince halkı ayaklandırıyor sebebi ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, baştan söyleyeyim, pek bilmiyorum. Bu konularda yanlış yazıp söylemiş bile olabilirim.
Atatürk filminde corrin, Atatürk'ten kaçıyor arkadaşı öldüğü için. Corrin kaçıp, başka odaya kendini kitleyip ağlıyor. Sebebi ne? Atatürk, Allah bir daha yaratırdı gibi bir şey diyordu.
Atatürk, Vahdettin'le bayağı dost gibi ama Samsun'a gidince halkı ayaklandırıyor sebebi ne?

Şimdi diziye göre mi cevaplayağız, tarihe göre mi? Belirtirsen sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Atatürk'ün vahdettine yakın durma sebebi, anadoluda çıkartabileceği ayaklanma için gerekli olan yetkiyi alma zorunluluydu. Valiye, kaymakamlığına emir verebilecek bir yetkiyle gitti Mustafa Kemal Samsun'a. Vahdettin'in Mustafa Kemal'e güvenme sebebi ise geçmişte olan İttihat ve Terakki fıkrasıyla olan atışmalarıdır. Samsun'a gönderilmeden önce anadolu cephesindeki ayaklanmaları koordine edebilecek şekilde arkadaşlarını iç anadoluya sürmüştür, Vahdettin aracılıyla.

Ben sadece tarihi cevaplayabilirim. Atatürk ittihatçılarla biraz ters düşmüştü o zamanlar Vahdettin'e de böyle adam lazımdı. Atatürk'ü velihat iken sürekli yanında gezdiriyordu. Almanya gezisine Atatürk'ü götürmüştü hatta. Atatürk'e güveniyordu çünkü, o samsun olayına gelirsek. Savaşı kaybetmişiz üstüne vatan işgal ediliyor 5.Mehmet ölmüş. Velihat vahdettin tahta geçiyor. İşgale giden birliklere karşı çıkan büyük Türk halkı sorun çıkartıyor işgal birliklerine. Vahdettin'e İngiliz'ler söylüyor vahdettin de Atatürk'e güvendiğinden isyanı bastırması için Samsun'a yolluyor. Mustafa kamal paşa'da zaten aklında Kurtuluş Savaşı planlarını kurmuş arkadaşlarıyla. Orada isyanı bastırmak yerine daha da alevlendiriyor.
Kısaca olay bu.

Ben sadece tarihi cevaplayabilirim. Atatürk ittihatçılarla biraz ters düşmüştü o zamanlar Vahdettin'e de böyle adam lazımdı. Atatürk'ü velihat iken sürekli yanında gezdiriyordu. Almanya gezisine Atatürk'ü götürmüştü hatta. Atatürk'e güveniyordu çünkü, o samsun olayına gelirsek. Savaşı kaybetmişiz üstüne vatan işgal ediliyor 5.Mehmet ölmüş. Velihat vahdettin tahta geçiyor. İşgale giden birliklere karşı çıkan büyük Türk halkı sorun çıkartıyor işgal birliklerine. Vahdettin'e İngiliz'ler söylüyor vahdettin de Atatürk'e güvendiğinden isyanı bastırması için Samsun'a yolluyor. Mustafa kamal paşa'da zaten aklında Kurtuluş Savaşı planlarını kurmuş arkadaşlarıyla. Orada isyanı bastırmak yerine daha da alevlendiriyor.
Kısaca olay bu.

Atatürk'ün vahdettine yakın durma sebebi, Anadolu'da çıkartabileceği ayaklanma için gerekli olan yetkiyi alma zorunluluydu. Valiye, kaymakamlığına emir verebilecek bir yetkiyle gitti Mustafa Kemal Samsun'a. Vahdettin'in Mustafa Kemal'e güvenme sebebi ise geçmişte olan ittihat ve terakki fıkrasıyla olan atışmalarıdır. Samsun'a gönderilmeden önce Anadolu cephesindeki ayaklanmaları koordine edebilecek şekilde arkadaşlarını İç Anadolu'ya sürmüştür, vahdettin aracılıyla.

Sağ olun hocalarım. Peki dizide ki corrin neden ağlamakta Atatürk ileyken kaçıp kendisini odaya kitliyor çözemedim onu.