Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

12130

Uzman
Merhaba, 1024MB olan ATI Radeon HD 6510 (C. P. Technology) ekran kartım format attıktan sonra 1024MB yerine 16MB olarak gözükmeye başladı ve oyunlarda sorunlar cıkarmaya başladı. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Screenshot_2.webp

Screenshot_3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayar donanımlarının çalışması için sürücü adı verilen bir yazılım gereklidir. Sürücü kurmazsanız söz konusu donanımları çalıştıramazsınız.

Format attığınızda bilgisayarınızdaki bütün sürücüler de silinir. Bu yüzden ekran kartı sürücüsünü yeniden kurmanız gerekir.

Radeon HD 6510 ekran kartı, adı değiştirilmiş bir Radeon HD 5550 modelidir. Bu bağlamda onun sürücüsünü kurabilirsiniz:

16.2.1 Beta kurmanızı öneririm.

Alternatif olarak Nimez sürücüleri yerinde duruyorsa onu da kurabilirsiniz:

Kendi kafamızda bir şey yaşamıyoruz dostum yanlış kurup hepsi kuruldu diyorsun bunu söylemen bir işe yaramıyor, kurulmamış veya yanlış kurulmuş ikisi de aynı kapıya çıkıyor düzgün kurulmamış yani. Sürücü düzgün olarak kurulu olsa ekran kartın 16MB olarak gözükmez,

Bu resimde de standart VGA bağdaştırıcısı yazıyor düzgün kurulu olsa genelde ekran kartının ismi, modeli yazar.

5500 driveri indirip kurarsan bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. İlk mesajı uygulasan bir sıkıntın kalmayacak oysaki.

Ekran kartı sürücüsü kuruluydu DDU ile ekran kartı sürücüsü silip sildiğim sürücüyle aynı olan sürücüyü internet bağlantısı olmadan tekrardan kurdum kontrol ettiğimde 1024MB şeklinde 1024MB atı Radeon HD 6510 (C. P. Technology) yazıyordu ve diğer konuda actığım Grand Theft Auto IV acılmiyor sorunu sürücüyü silip tekrardan yükledikten sonra sorunsuz calıştı kısacası kafanızda kurup burada bir şeyler yazmayın.