votarin 1

Uzman
Geçen hafta 4000 TL verip aldığım ATK A9 Air+ mouse, 500 liraya aldığım 4 senelik HyperX Pulsefire Haste mouse'umdan çok daha kötüydü. Skate'leri doğru takmama rağmen mouse, mousepad'de doğru dürüst kaymıyordu ve yazılımı indirip mouse ile oyuna girdiğimde mouse cursor'ı takılıp duruyordu. Skate'lerin takma yerlerinin boşlukları fazla derin, kaymıyor bile mouse. Kullanılamaz halde olduğu için aynı gün geri yolladım.

ATK istemiyorum, daha pahalı olsa da mainstream bir markadan veya başka ATK dışında herhangi bir markadan mouse istiyorum. F/P falan umrumda değil.

Geçen hafta 4000 TL verip aldığım ATK A9 Air+ mouse, 500 liraya aldığım 4 senelik HyperX Pulsefire Haste mouse'umdan çok daha kötüydü. Skate'leri doğru takmama rağmen mouse, mousepad'de doğru dürüst kaymıyordu ve yazılımı indirip mouse ile oyuna girdiğimde mouse cursor'ı takılıp duruyordu. Skate'lerin takma yerlerinin boşlukları fazla derin, kaymıyor bile mouse. Kullanılamaz halde olduğu için aynı gün geri yolladım.

ATK istemiyorum, daha pahalı olsa da mainstream bir markadan veya başka ATK dışında herhangi bir markadan mouse istiyorum. F/P falan umrumda değil.
Aşağıdaki model var.

Bu çöpe para verilmez. 3311 sensör kullanıyor. 1000TL'ye Aula alın geçin.

Ek: Kablosuz olarak sensörü ROG AimPoint'miş. Yine kötü bir sensör.

Bu çöpe para verilmez. 3311 sensör kullanıyor. 1000TL'ye Aula alın geçin.

Ek: Kablosuz olarak sensörü ROG AimPoint'miş. Yine kötü bir sensör.
Önce yorum yapıp çöp deyip sonra araştırıp mı yazıyorsunuz, ek de yapmış. :):) Valla çok kaliteli gayet memnunum. %1'den daha düşük sapma oranına sahip fareye çöp diyor adam. Ek yaparak bir de. Harikasınız.
Bu arada çöp deyip alın dediğiniz Aula 3311 sensore sahip. :)

Son düzenleme:
Oranına sahip fareye çöp diyor adam. Ek yaparak bir de. Harikasınız.
Bu arada çöp deyip alın dediğiniz Aula 3311 sensore sahip. :)

3.000 TL'ye 3311-3355 arası bir sensör almak akıl karı değil.

Önce yorum yapıp çöp deyip sonra araştırıp mı yazıyorsunuz, ek de yapmış.

Kablolu modelinin 3311 kullandığını zaten biliyordum. Kablosuz olduğunu görünce araştırmaya başladım. Bazı mouselarda sensör farklı olabildiği için.
Dediğiniz mouse 2024 çıkışlı ve eski bir sensör modelini kullanıyor. Malzeme olarak ABS plastik, yazılım olarak ASUS'un eski dönemdeki sorunlarını kullanıcılarından öğrenebilirsiniz. Bu fiyat bandı için kötü bir mouse.

Olayı nedir?
PixArt PAW3950HS sensör kullanıyor. 3950HS ile 3395 farkı nedir?

3395'e kıyasla daha yeni model. HS ibaresinin anlamı ise High Speed demektir. Daha yüksek polling rate değerleri sunar kısaca.

Nordic 54L15 vs Nordic 52832

Nordic 52832 2015-16 senesinde çıkan eski bir MCU zaten. 54L15 2024'te çıktı.

MCU ne işe yarar?

Sensörden veriyi işler. Bu ne demek? 1000HZ-8000Hz gibi aldığımız değerleri düzgün işlememizi sağlar. Aynı zamanda kablosuz farelerin pilini dengede tutar. Eski bir mcu şarjı hızlıca bitirebilirken yeni nesilleri daha iyi değerler sunabiliyor.

Son düzenleme:
3.000 TL'ye 3311-3355 arası bir sensör almak akıl karı değil.

Kablolu modelinin 3311 kullandığını zaten biliyordum. Kablosuz olduğunu görünce araştırmaya başladım. Bazı mouselarda sensör farklı olabildiği için.

Dediğiniz mouse 2024 çıkışlı ve eski bir sensör modelini kullanıyor. Malzeme olarak ABS plastik, yazılım olarak Asus'un eski dönemdeki sorunlarını kullanıcılarından öğrenebilirsiniz. Bu fiyat bandı için kötü bir mouse.
Konu sahibine tavsiyede bulunmanızı öneririm. Başkalarına saldırmaya gerek yok. Biri orta seviye diğeri üst seviye bir sensor. ABS falan değil PBT. Bilmediğiniz kullanmadığınız ürünlerle ilgili Google araması yaparak bir şey kanıtlayamıyorsunuz.

%1 CPI deviation ne demek araştırmanızı öneririm. :hehehe:

Dosya Ekleri

• IMG_1379.webp
    IMG_1379.webp
    224,4 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Google araması yaparak bir şey kanıtlayamıyorsunuz.

Aslında forumlara bakıyorum neyse.

%1 CPI deviation ne demek araştırmanızı öneririm. :hehehe:

Farenin count değeri olduğunun farkındayım fakat yine de alınmaz. Arada sensör ve mcu farkı mevcut. Aşırı şekilde. Eski bir şeyi o adam niye alsın? 3-5 arası değer olsa bile hissedemezsin. Sorunumuz orada. Ortalamanın üstü olması iyi ama sensörü ve mcu modeli eski?

Sinirlendiysem özür diliyorum fakat. Bunu araştırmıyorsunuz.

Birkaç gün önce forumdan birisi ATK A9 Air için konu açmıştı bu skatez olayını söylemiştim kendisine umarım o da alıp bu durumdan şikayetçi olmamıştır. Ben ATK, RAWM, LAMZU gibi markaları Wraith üzerinden alıp denedikten sonra memnun kalmadım. Gittim Superlight 2 aldım, gayet memnunum sensör veya yazılımsal sorunları yok. Eğer daha yüksek paralar çıkarım dersen Razer Viper 4 Pro öneriyorum, onu da bizzat kullandım ama elime ufak geldi mükemmel bir mouse idi.