Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lara Croft

Uzman
Wraith ATK Dragonfly A9 Plus aldım. Dongle ile kullanıyorum ama dikkatimi çeken bir şey var ki; oyun oynarken ya da masaüstünde falan dolaşırken imleç ara sıra da olsa biraz kasma hissi veriyor gibiydi. Önceden kablolu SteelSeries Prime kullanıyordum ve onda böyle bir his yoktu. Bugün arkadaşıma sordum ve modemimin 2.4 GHz modu açık olduğu için farenin 2.4 GHz'i ile çakışıyor olabilir dedi. Şimdi de modemin 2.4 GHz'ini kapattım ve sanki yine hala var gibi. Uzun zaman sonra ilk defa kablosuz mouse kullanıyorum ve diyorum ki acaba benim alışamamamdan ötürü mü? Önceden de olsa benim gibi bu sorunu yaşayan var mı? Siz de birkaç tavsiye verirseniz sevinirim.

Çözüm
USB seçmeli askıya almayı buldum ve devre dışı yaptım. Firmware update için böyle bir şey gösteriyor ama nereden güncelleyeceğimi bulamadım.

Ekran Alıntısı.webp

BIOS güncellemeyi falan hiç bir şeyi ise bilgisayarı aldığımdan beri yapmadım.

Mousepad'i değiştirmek hiç aklıma gelmemişti. 2. mousepadimi kullanıyorum ve eğer yine olur ise söyleyeceğim.

Sanırım dongle, kasanın arkasında takılı olduğu için yani kapalı yerde olduğu için kasma yapıyordu. Dongle'ı, kasanın önündeki USB'ye taktım ve 1 gündür sorun yok.
Wraith ATK Dragonfly A9 Plus aldım. Dongle ile kullanıyorum ama dikkatimi çeken bir şey var ki; oyun oynarken ya da masaüstünde falan dolaşırken imleç ara sıra da olsa biraz kasma hissi veriyor gibiydi. Önceden kablolu SteelSeries Prime kullanıyordum ve onda böyle bir his yoktu. Bugün arkadaşıma sordum ve modemimin 2.4 GHz modu açık olduğu için farenin 2.4 GHz'i ile çakışıyor olabilir dedi. Şimdi de modemin 2.4 GHz'ini kapattım ve sanki yine hala var gibi. Uzun zaman sonra ilk defa kablosuz mouse kullanıyorum ve diyorum ki acaba benim alışamamamdan ötürü mü? Önceden de olsa benim gibi bu sorunu yaşayan var mı? Siz de birkaç tavsiye verirseniz sevinirim.

Yazılım Firmware Update mouse ve dongle için yapmanızı öneririm kablo değiştirin ve mouse Hz DPI değerlerini yükseltin farklı USB portlarına takıp deneyin dongle mouse yakın konumda olsun sadece dongle takın gelen küçük cihazı takmayın mümkünse yüksek hızlı portlara baglayın.

Firmware Update nedir hocam? Daha önce hiç böyle şeylere girişmediğim için bilmiyorum. Ve kablo değiştirin ne demek? Kablosuz kullanıyorum. Hz en yüksekte ve önceki mouse'ta kullandığım gibi 1250 DPI kullanıyorum. Farklı USB portlarına takmayı deneyeceğim. Belki de kasanın arkasını göremediğim için yanlışıkla 2.0 portuna takmış olabilirim. 3.0'a takılı ise 2.0'ı deneyeceğim.

Yazılım Firmware Update mouse ve dongle için yapmanızı öneririm kablo değiştirin ve mouse Hz DPI değerlerini yükseltin farklı USB portlarına takıp deneyin dongle mouse yakın konumda olsun sadece dongle takın gelen küçük cihazı takmayın mümkünse yüksek hızlı portlara baglayın.
3.0'a takılı idi, şimdi 2.0'a taktım.

Firmware Update nedir hocam? Daha önce hiç böyle şeylere girişmediğim için bilmiyorum. Ve kablo değiştirin ne demek? Kablosuz kullanıyorum. Hz en yüksekte ve önceki Mouse'ta kullandığım gibi 1250 DPI kullanıyorum. Farklı USB portlarına takmayı deneyeceğim. Belki de kasanın arkasını göremediğim için yanlışlıkla 2.0 portuna takmış olabilirim. 3.0'a takılı ise 2.0'ı deneyeceğim.

Cihazın markasını yazarak Firmware Update ekleyin aratın tarayıcıdan genelikle kendi markasının driver uygulamaları yapar veya kendi sitesinden bakın bu işlem cihazınızı günceliyecektir kablo dediğim dongle ve anakarta taktığın kablodan bahsediyorum farkli bir kablo dene ayrıca mouse kaynaklı olmayabilir farklı bilgisayar varsa orada dene BIOS güncelle chipset güncelle ekran kartı güncelle sensor temizle yüksek ihtimal çözülür.

Firmware Update nedir hocam? Daha önce hiç böyle şeylere girişmediğim için bilmiyorum. Ve kablo değiştirin ne demek? Kablosuz kullanıyorum. Hz en yüksekte ve önceki Mouse'ta kullandığım gibi 1250 DPI kullanıyorum. Farklı USB portlarına takmayı deneyeceğim. Belki de kasanın arkasını göremediğim için yanlışlıkla 2.0 portuna takmış olabilirim. 3.0'a takılı ise 2.0'ı deneyeceğim.

3.0'a takılı idi, şimdi 2.0'a taktım.

Diğer çözümlerede bakın ek olarak Windows güç sekmesine girin ek güç secenekleri olması lazım USB seçmeli askıya alma bulup devre dışı yapın.

USB seçmeli askıya almayı buldum ve devre dışı yaptım. Firmware update için böyle bir şey gösteriyor ama nereden güncelleyeceğimi bulamadım.

Ekran Alıntısı.webp

BIOS güncellemeyi falan hiç bir şeyi ise bilgisayarı aldığımdan beri yapmadım.

Mousepad'i değiştirmek hiç aklıma gelmemişti. 2. mousepadimi kullanıyorum ve eğer yine olur ise söyleyeceğim.

Sanırım dongle, kasanın arkasında takılı olduğu için yani kapalı yerde olduğu için kasma yapıyordu. Dongle'ı, kasanın önündeki USB'ye taktım ve 1 gündür sorun yok.

Son düzenleme:
Çözüm
USB seçmeli askıya almayı buldum ve devre dışı yaptım. Firmware Update için böyle bir şey gösteriyor ama nereden güncelleyeceğimi bulamadım.

Eki Görüntüle 216858

BIOS güncellemeyi falan hiçbir şeyi ise bilgisayarı aldığımdan beri yapmadım.

Mouse Pad'i değiştirmek hiç aklıma gelmemişti. 2. mousepadimi kullanıyorum ve eğer yine olur ise söyleyeceğim.

Ön USB portlarına takmamanız gerek. Arka portlara takılması daha iyi olur. Dongle bir kabloya takılıp mouse yakın bir yerde durmalı. Galiba sadece alıcıyla kulanıyorsunuz.

Firmware son sürümü indirin. Söylenen adımları takip edin başarıyla gerçekleşir.