Computex fuarında yeni ATK F1 V3 sızdırıldı! Geliştirmelere yakından bakalım.
--> PAW3955 + Sanal Sensör Ofseti
Aklınıza "Ne bu sanal sensör noktası?" diye gelebilir. Bu aslında bir tür ms optimizasyonu için yazılımsal bir ayar. Gerekli mi çok? Bence değil.
PAW3955 sensöre geçiş yaptıklarını görüyoruz. 2026'da sıkla göreceğimiz bir sensör. Bu sensör bize 850 IPS, 75G ve 40.000 DPI sağlıyor. Üst seviye bir sensör olduğunu teknik detaylardanda anlayabilirsiniz.
Compare the technical specifications of more than 100 mouse sensors to find the best ones!
Compare the technical specifications of more than 100 mouse sensors to find the best ones!
--> Ortalanmış Sensör Konumu
Tekrar bazılarınız "Ortalanmış sensör konumu ne demek oluyor?" diyor olabilirsiniz. Eski nesil ATK F1 modellerde sensörü aşağıya çekmişti ATK ve kullanıcılar tepki göstermişti. Bu V3 modelinde ise sensörü ortalamışlar. Yani olmasada olur bana göre ama olması kötü değil.
--> Geliştirilmiş Skatezler
ATK Blazing serisindeki stok skatezler bana göre fiyatındaki en iyi stok skatezlerden biri. ATK'da bunları güncelleyip geliştirmiş.
--> Nordic n54LM20 MCU
V1 ve V2'deki gibi 3 tane farklı model yaparlar mı bilmiyorum ama şuan elimizde olan bilgilere göre n54LM20 MCU'ya geçilmiş. Bu MCU 54L15 ve 54H20'nin arasında kalan bir MCU diyebiliriz. Baktığıma göre daha çok enerji verimliliği için yapılmış bir MCU. Fazla teknik detaya girmek istemiyorum güzel bir geçiş olmuş.
--> 37±3g Ağırlık
Yani ben Twitter postundaki "±30g" yazısının yanlış yazıldığını umut ederek ±3g diyeceğim
. Ağırlık olarak F1 V2 Extreme 2.0 ile aynı sadece Extreme V2'nin 38±2g ağırlığı var. Eğer elinizde Extreme 2.0 var ise yabancılık asla çekmezsiniz.
Küçük elli kişiler için ATK Mini serisinin yanında güzel bir model daha geliyor gibi. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.