EMR_CAN

Uzman
İyi günler arkadaşlar, ATK Blazing Sky X1 s model fare satın aldım. Farenin yazılımı web sitesi olarak atkhub.com diye bir sitedir. Program olarak da yazılımı var ancak Çince ve çok karmaşık. O yüzden web sürümünü kullanıyorum.
Choremeden de uygulama olarak indirdim. RAM kullanımı sekmeye göre bayağı bir azaldı.

CS2 girerken pingten ve RAM'den dolayı her şeyi kapatıyorum. Farenin web yazılımı açık olduğunda CS2'de takılmalar oluyor o yüzden kapatıyorum. Benim sorum şu: Web driverı kapatınca ekran gorüntüsündeki özellikler kapanır mı? Örneğin performans modu gibi.
DPI ve rengi değişmiyor onu kaydediyor çünkü tuştan da ayarlayabiliyorum.

CS2 gibi rekabetçi oyunlarda move synchronization kapalı mı olmalı bir videoda açık olduğu için açtım.
Performans modu(en önemlisi) biraz daha güç tüketerek sensörlerin daha iyi çalışmasını sağlıyor.

Dosya Ekleri

• 20250910_013024.webp
    20250910_013024.webp
    103,6 KB · Görüntüleme: 94
  • 20250910_013036.webp
    20250910_013036.webp
    673,8 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım üzerinden yaptığın ayarlar (DPI, renk, performans modu vs.) direkt fareye kaydoluyor. Yani web yazılımını kapatsan da bu ayarlar kapanmıyor, CS2’de sıkıntı yaşamazsın. Ben de oyun girerken yazılımı kapatıyorum, çünkü arka planda açık kalınca ekstra RAM ve CPU tüketiyor. Move Synchronization konusunda şunu söyleyeyim: rekabetçi FPS oyunlarında genelde kapalı öneriliyor çünkü sensörün ham verisini alıyorsun, daha direkt oluyor. Ama farede titreme/jitter varsa açabilirsin. Ben kapalı kullanıyorum. Performans modu ise kesinlikle açık kalsın. Biraz daha güç tüketiyor ama sensör en iyi şekilde çalışıyor. CS2 için özellikle önemli. Polling rate 1000 Hz’de kalsın, LOD’u da 1 mm yaparsan gayet ideal olur.

İyi günler arkadaşlar, ATK Blazing Sky X1 s model fare satın aldım. Farenin yazılımı web sitesi olarak atkhub.com diye bir sitedir. Program olarak da yazılımı var ancak Çince ve çok karmaşık. O yüzden web sürümünü kullanıyorum.
Choremeden de uygulama olarak indirdim. RAM kullanımı sekmeye göre bayağı bir azaldı.

CS2 girerken pingten ve RAM'den dolayı her şeyi kapatıyorum. Farenin web yazılımı açık olduğunda CS2'de takılmalar oluyor o yüzden kapatıyorum. Benim sorum şu: Web driverı kapatınca ekran gorüntüsündeki özellikler kapanır mı? Örneğin performans modu gibi.
DPI ve rengi değişmiyor onu kaydediyor çünkü tuştan da ayarlayabiliyorum.

CS2 gibi rekabetçi oyunlarda move synchronization kapalı mı olmalı bir videoda açık olduğu için açtım.
Performans modu(en önemlisi) biraz daha güç tüketerek sensörlerin daha iyi çalışmasını sağlıyor.

Ayarlamaları 1 kez yaptıktan sonra değiştirmeyeceksen yazılımı bir daha açmana gerek yok. Motion Sync 3200DPI ve üstü kullanmıyorsan açmana gerek olan bir şey değil. Hybernation time(Uyku süresi) 15 seçmen daha iyi olur yoksa mouse haraket etmediği her 2 dakikada bir uyku moduna geçer ve uyandırırken takılma gibi bir hissiyat verebilir.

Onun dışında masaüstü yazılımı çince ama ayarlardan ingilizce olarak değiştirebiliyorsun.

@23783, @Spartan, Teşekkür ederim.
800DPI kullandığım için move sync özelliğini kapatacağım. Programı ilk açtığımda move sync açık olduğu için üretici bu özelliği öneriyor diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Gerçi sensörü en iyi şekilde kullanabilmek için performans modu kesinlikle açık olmalıydı. Ve bu özellik de kapalı olarak geldi.
O zaman üreticinin tavsiye ettiği ayar falan yok diyebiliriz mi?