Çözüldü ATK Mercury I kulaklığı açılmıyor ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Wraith e-Sports'tan "ATK Mercury I e-Sports Kulaklık" almıştım. Dün şarjı azdı ve açmaya çalıştığımda açılmadı. Biraz uğraşsam da şarja taksam da açılmadı. Her neyse dedim ve gece şarjda bıraktım. Az önce baktığımda kırmızı olan ışık mavi olmuştu, yani şarjının dolu olması gerekiyor fakat hala açılmıyor.

Kullanan, bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm, 20 saniye falan basılı tuttuğumda açıldı ve bir daha böyle bir sorun olmadı. Wraith Esports'a e-posta atmıştım, sorun çözüldükten bir gün sonra onlardan da cevap geldi. E-postada "açma/kapama ve mikrofon tuşlarına 20 saniye basılı tutmanızı rica ederiz" yazıyordu.

Bunun dışında şarj konusunda bir gariplik var. Şarjı dolduğunda kırmızı olan ışık maviye dönüyordu. Geçen gün 03.00 gibi şarja taktım, sabah 11.00 gibi baktığımda ışık hala kırmızıydı. Daha sonra farklı ve kaliteli şarjlarla denedim ama nedense saatlerce şarj olmasına rağmen ışığı hep kırmızı yanıyor.
Düzgün bir güç çekmeyen USB vb. bağlarsan genelde şarj olmuyor. Renklerinin de ne işe yaradığını tam bilmiyorum. Kulak standındaki USB'den en azından dolmamıştı. Bilgisayara da takmıştım ama istediğim kadar doldurmadı. Hızlı şarj aleti(20W) ile doldurdum ve sorunsuz çalıştı. Yani elinde hızlı şarj aleti varsa ona takıp doldurmayı deneyin.

aynı sorun 1 ay önce başıma geldi. Kulaklığın kutusunun içinden çıkan 3.5mm jak kablosu ile kullanınca çalışıyor fakat öyle kullanmanın bir anlamı olmayacağı için garantiye yolladım. Yazılım hatası deyip düzeltip geri gönderdiler. Tam 1 ay sonra bugün tekrardan aynı sorun tekrar oldu. Arkadaşımla aynı anda aldık, onunkinde hiçbir sorun yokken benimkinde aynı hata mevcut. Şimdi tekrar destek ekibine mail attım bekliyorum. Muhtemelen kulaklığın içinden bazılarının yazılımsal bir hatası var, bize onlar denk geldi.

Ben de sol kulaklıkta hafif oynayınca tıkırtı sesi alıyorum. Düşme falan da yaşanmadı. Mikrofon sürtüyor diye düşünüp mikrofonu açıp denedim ama omurgası sanki çok nadir oynuyor gibi. Sol ve sağa kafayı çevirince çıkmıyor. Ama atıyorum sabit duruyorsun, azıcık kafanı sola veya sağa oynat soldaki kulaklık ses yapıyor.

Uygun fiyatlı diye aldık da haddinden fazla para vermişiz gibi bir deneyim yaşamaya başladım bilemiyorum. Wraith'in de halen bu konuda güven vermemesi sorun.

Sorunu çözdüm, 20 saniye falan basılı tuttuğumda açıldı ve bir daha böyle bir sorun olmadı. Wraith Esports'a e-posta atmıştım, sorun çözüldükten bir gün sonra onlardan da cevap geldi. E-postada "açma/kapama ve mikrofon tuşlarına 20 saniye basılı tutmanızı rica ederiz" yazıyordu.

Bunun dışında şarj konusunda bir gariplik var. Şarjı dolduğunda kırmızı olan ışık maviye dönüyordu. Geçen gün 03.00 gibi şarja taktım, sabah 11.00 gibi baktığımda ışık hala kırmızıydı. Daha sonra farklı ve kaliteli şarjlarla denedim ama nedense saatlerce şarj olmasına rağmen ışığı hep kırmızı yanıyor.

Çözüm

Hocam ben aynı sorunu şu an ATK neptune N9 Ultra modelinde yaşıyorum, bir şey çalmadığında daha çok belli oluyor. Böyle kafamı sağa sola hareket ettirdiğimde veya konuştuğumda bir şey yediğimde kulaklığın içinde sanki bir şey vuruyor tak-tuk diye 3400 bandında bir fiyat ödedim galiba garantiye göndereceğim böyle devam ederse. Siz çözdünüz tıkırtı sesini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…