Herkese esenlikler dilerim,
Fiber internete sahibim. Evime gelen fiber kablo direkt olarak Atlantisnet'in vermiş olduğu ZTE ZXHN F6610M modeme giriyor. Ben de oradan LAN kablosu ile Keenetic modemime veriyorum ve öyle kullanıyorum interneti. Fakat interneti Keenetic ile daha verimli yönetmek varken daha verimsiz bir şekilde kullanıyorum. Ben de ana modemi Keenetic yapmak istiyorum fakat Atlantisnet'in verdiği modemde neredeyse hiçbir şey yapamıyorum; yani ayarlarda Bridge özelliği yok, varsa da ulaşamıyorum.
Benim istediğim şey, Atlantisnet'in vermiş olduğu ZTE ZXHN F6610M modemi sadece ONT cihazı gibi kullanıp internetin işlenip yükün bindirildiği kısmı Keenetic Hopper DSL cihazıma bırakmak istiyorum. Neticede çok daha verimli, kaliteli bir cihaz. Bunu yapmak mümkün mü? Başka çözüm önerileriniz varsa açığım.
Müşteri temsilcisiyle görüşme yaptım. Teknik ekibe yazmam gerektiğini söylediler ki onlara da yazdım zaten, cevap vermelerini bekliyorum.
Bu arada ayrıca belirtmek gerekirse kendilerine sordum: "Farklı bir modeme geçiş yapabilir miyim?" diye. "Evet yapabilirsiniz." dedi temsilci. Kullanıcı adı ve şifre zaten Atlantisnet web sitesinde yazıyor, sadece VLAN ID almamız gerekiyor. Onu da teknik ekip verebiliyormuş fakat modemde yazan VLAN ID "untagged". Şimdi veya ileride başkasının işine yarayabilir diye yazdım bu kısmı.
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
Atlantisnet ile iletişime geçtim, beni geri aradılar ve uzaktan bağlantı istediler fakat evde olmadığım için uzaktan bağlantı işlemini yapamayacağımı söyledim bana root şifresini verdiler ve modemi "Bridge" moda aldım ardından Keenetic modemden PPPoE bilgilerini girerek(Kullanıcı adı ve şifreye web sitesinden erişebiliyorsunuz, Atlantisnet Vlan ID:222) İstediğim gibi kendi modemimle internete erişim sağladım.
İyi forumlar.