Okann40

Gelişen
Ben hala ATM işlemlerinde kart kullanıyorum ve galiba birçok kişi ATM'de QR kod ile işlem yapıyor. Böylelikle yanlarında kart taşımayı tercih etmiyorlar sanırım ve alışverişleri de galiba mobil bankacılıktan veya NFC ile yapıyorlar.

Siz de işlerinizi ATM'de QR kod ve alışverişlerinizi NFC ile yaparken herhangi bir sorun oluyor mu hiç? Hiç böyle ATM'de veya markette kasada kaldığınız oldu mu bu yöntemler çalışmadığı için?

Olmadı gayet kullanışlı ama limitleri karta göre daha düşük benim kullandığım bankanın ATM'siyle Max 5K nakit çekebiliyorum mesela kartla 15k çekebiliyorum. Market alışverişinde vs çok yüksek harcama yapmadım ama NFC ve QR kodla hiç sorun yaşamadım ha kartı okutmuşsun ha telefonu aynı sadece telefondan hangi bankayı kullanacaksan ayarlardan onu NFC eklersen sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Telefonun şarjı bitebiliyor, QR okutacağım diye yandan 2 tane daha POS cihazı çıkarıp sırayla denetmişlerdi 10dk uğraştılar.

Kart hala en temiz yöntem bence.

Marketlerde temassız kullanmak daha kolayıma geliyor, QR ile de para yatıyorum ATM'de lâkin QR kullandığımı fark etmeyip kart sokmaya çalışan IQ'su düşük insanlar da denk geliyor.