Makaleler
2
Merhaba, benim atmosferik basınç ile ilgili bir blogum var atmosferik basınç nedir, ne işe yarar sorularını cevaplayabildiğimi düşünüyorum. Bloğumu okuyup yorumlarınızı bu konuya belirtirseniz sevinirim. İyi günler.

Blog Linki

Son düzenleme:
  • Blog girdisi şeklinde değil detay kısmına yazmışsınız
  • Yer çekimi kütle çekimi yüzünden var. Basınç ile alakası yok. Hava basıncını kütle çekimi oluşturuyor. Yer çekimi oluşturacak özelliklere sahip ama atmosfer olmayan gezegenler bulabilirsiniz
  • Basinc kg ile ölçülmez

Cok güzel bir blog olmuş. Devamını iple çekiyorum.

• Blog girdisi şeklinde değil detay kısmına yazmışsınız
  • Yer çekimi kütle çekimi yüzünden var. Basınç ile alakası yok. Hava basıncını kütle çekimi oluşturuyor. Yer çekimi oluşturacak özelliklere sahip ama atmosfer olmayan gezegenler bulabilirsiniz
  • Basinc kg ile ölçülmez

Cok güzel bir blog olmuş. Devamını iple çekiyorum.
Hocam teşekkürler bir kitapta okumuştum
Kitap: Çatalın Neden Tadı Yoktur?
Yazar: Davis Belucci

Üzerimizdeki/üzerimizde olacak basıncın kg hesaplaması yani basıncı cisim gibi düşünürsek

@Vavien.
Hocam blogu güncelledim sizin fikrinizi de ekledim adını yanlış yazdım pardon. Fakat raporladım umarım düzelir.

Son düzenleme:
Basıncı kütle ile olcemezsiniz. Alana başına kuvvete basinc denir. Ornegin Newton/metrekare diyebilirsiniz. Metrekare yerine santimetrekare kullanabilirsiniz. Ama dümdüz kg diyemezsiniz. PSI, kg/m^2 gibi birimlerde kutleye Yer çekimi ivmesi uygulandığı varsayılır.

"Basıncın kg hesaplaması" anlamlı bir ifade değil.