lordeux

Uzman
Arkadaşlar 2 gün önce bir tavsiye sistem satın aldım ve normalde ATX anakartımın yanına ATX kasa almıştım. Bugün beni aradılar ve kasa ile seçtiğim sıvı soğutucunun birbirlerine uymadığını söylediler, ki sitelerinde seçmeme izin veriliyordu yani bir sıkıntı gözükmüyordu. Bu nedenle bana farklı bir kasa seçtirdiler ancak bu kasa mATX olarak geçiyor ve normalde sistem bu kasayı, seçtiğim anakartın yanına seçmeme izin vermiyordu. Bu durumu söylediğimde zaten uyumsuz olursa tekrar haber verilir dendi.

Bu durum bir sıkıntıya yol açar mı?

ATX anakarta mATX kasa önerisi kulağa hiç hoş gelmiyor tam tersi olsa normal olabilirdi.
Ben de anlayamadım, dediğim gibi sistemde o anakarta geçiş yaptığımda bana şimdi önerdikleri kasayı zaten seçmeme izin vermiyorlardı. Öte yandan bir bit yeniği var ise burada neyi amaçlıyor olabilirler onu da anlamadım. Tekrar arayıp söylediğimde olmazsa haber verilir dediler..

Arkadaşlar 2 gün önce bir tavsiye sistem satın aldım ve normalde ATX anakartımın yanına ATX kasa almıştım. Bugün beni aradılar ve kasa ile seçtiğim sıvı soğutucunun birbirlerine uymadığını söylediler, ki sitelerinde seçmeme izin veriliyordu yani bir sıkıntı gözükmüyordu. Bu nedenle bana farklı bir kasa seçtirdiler ancak bu kasa mATX olarak geçiyor ve normalde sistem bu kasayı, seçtiğim anakartın yanına seçmeme izin vermiyordu. Bu durumu söylediğimde zaten uyumsuz olursa tekrar haber verilir dendi.

Bu durum bir sıkıntıya yol açar mı?

Açar ATX anakart mATX kasaya sığmaz yanlış yönlendirme yapılmış anlaşılan. Seçtiğiniz parçalar hakkında bilgi verebilir misin?

Açar ATX anakart mATX kasaya sığmaz yanlış yönlendirme yapılmış anlaşılan. Seçtiğiniz parçalar hakkında bilgi verebilir misin?

normalde yaptığım kombinasyon buydu, nasıl oluyorsa 240mm sıvı soğutucunun bu kasaya uymadığını söylediler.

sonra bu kasayı seçtirdiler ama buna da anakartın uymaması gerekiyor, ki sitede seçtirmiyordu. İlk aradıklarında telefonu ben açamadım, abim kasa değişimine olur demiş. Ben uyandığımda kasanın mATX olduğunu gördüm ve durumu bildirdim, teknik ekip bunu önerdiyse bir şey olmaz tarzı bir şey söylendi, olursa da arayacaklarmış.

Normalde yaptığım kombinasyon buydu, nasıl oluyorsa 240mm sıvı soğutucunun bu kasaya uymadığını söylediler.

Sonra bu kasayı seçtirdiler ama buna da anakartın uymaması gerekiyor, ki sitede seçtirmiyordu. İlk aradıklarında telefonu ben açamadım, abim kasa değişimine olur demiş. Ben uyandığımda kasanın mATX olduğunu gördüm ve durumu bildirdim, teknik ekip bunu önerdiyse bir şey olmaz tarzı bir şey söylendi, olursa da arayacaklarmış.

ASUS'un sitesinde üste herhangi bir sıvı soğutma desteği belirtilmemiş ama anakart kasa uyumunu çözemeyip tekrar arayacaklar muhtemelen.

1742916267011.webp