scuderia

Uzman
Merhaba. Reaper switch'li Aula F75 Max modelinde (normal switch sesinin dışında) her basışta olmayan fakat ince tiz bir ses geliyor,
click sesi gibi ama ince tonlu.

Red Switch'li kullandığım klavyedeki yay sesine benzettim ama tınlama sesi gibi uzun gelmiyor, tık tık, click click gibi kısa sesler. Normal mi bu ses yoksa lube işlemimi yapmamız gerekiyor? Bu belirttiğim ses WASD bölgesinden geliyordu ordaki switchleri de farklı bölgedekiler ile değiştirdim fakat halen bu ince kısa sesler o bölgeden yine geliyor. Eğer normal değilse başka bir klavyeye bakacağım.

Halihazırda kullanmış olduğum Akko Fun 60 modelinde bu tarz bir ses yok, normal sadece switch sesi alıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba. Reaper switch'li Aula F75 Max modelinde (normal switch sesinin dışında) her basışta olmayan fakat ince tiz bir ses geliyor,
click sesi gibi ama ince tonlu.

Red Switch'li kullandığım klavyedeki yay sesine benzettim ama tınlama sesi gibi uzun gelmiyor, tık tık, click click gibi kısa sesler. Normal mi bu ses yoksa lube işlemimi yapmamız gerekiyor? Bu belirttiğim ses WASD bölgesinden geliyordu ordaki switchleri de farklı bölgedekiler ile değiştirdim fakat halen bu ince kısa sesler o bölgeden yine geliyor. Eğer normal değilse başka bir klavyeye bakacağım.

Halihazırda kullanmış olduğum Akko Fun 60 modelinde bu tarz bir ses yok, normal sadece switch sesi alıyorum.
İnce tiz sesin nedenini anlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Switch Kontrolü:
- Klavyenizi kapatın ve tüm tuşları dikkatlice çıkarın.
- Switch'ler üzerinde herhangi bir fiziksel hasar veya bozukluk olup olmadığını kontrol edin.

2. Temizlik:
- Switch’lerin üzerinde birikmiş toz veya kir varsa, bu seslere neden olabilir. Burada bir hava kompresörü veya yumuşak bir fırça kullanarak temizlemeyi deneyin.

3. Lube (Yağlama) İşlemi:
- Eğer switch'lerinizi kontrol ettikten sonra hala ses devam ediyorsa, switch'lerinizi açıp içindeki yaylara ve plastik parçalara özel bir mekanik klavye yağı (lube) uygulayarak sesi azaltmayı deneyebilirsiniz.
- Uygularken dikkatli olun, aşırı yağ kullanmamaya özen gösterin.

4. Tuştakımı Değiştirme:
- Tüm bu adımlardan sonra hala sesi gideremediyseniz, farklı switch'ler deneyerek sesin kaynağını bulmaya çalışabilirsiniz. Eğer aynı ses devam ediyorsa, bu klavyenin yapısal bir sesi olabilir.

5. Referans Klavye:
- Akko Fun 60 modelinde ses yoksa, bu model ile Aula F75 Max arasındaki farklılıkları dikkate alarak, başka bir modelde deneme yapmayı düşünebilirsiniz.

Eğer yukarıdaki adımlardan sonra sorun çözülmezse, muhtemelen söz konusu ses klavyenin tasarımından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda başka bir klavyeye bakmanız mantıklı olabilir.