24409

Becerikli
Arkadaşlar selam! Bugün uzun süredir kullandığım Avast PREMIUM SECURITY'i inceleyeceğiz.

Koruma:
Arkadaşlar, Eicar ile test ettiğimde indirme başlamadan direkt engelledi. Virüs tespit etme hızı güzel. Sanal makinede de denediğimde genellikle çoğu trojanı engelliyor, bayağı iyi bir özellik. Fidye yazılımı kalkanı, Ağ Denetleyici, Banka modu vb. gibi bir sürü daha iyi mod var. Bence koruma anlamında gayet iyi, ben çok beğendim. Fakat kullanmayacağınız çok şey var.
🛡️ 10/8.5

Performans: Arkadaşlar, ben önceden Kaspersky STANDARD adlı bir antivirüs kullanıyordum. O boşta iken tarama yapmıyorken 300 MB falan yiyordu, taramada 400 MB falan oluyordu fakat Avast Premium Security boşta 175 MB RAM yiyor. Yani siz oyun oynarken pek de etkilemez. FPS drop yiyeceğinizi çok sanmıyorum, bende olmadı. Bilgisayarı yavaşlattığı da söylenemez, ben gayet beğendim, yavaşlatma yok. Gereksiz dosyaları da temizleme var fakat onun için bir abonelik istiyor, o hoş olmamış fakat gerek yok, onu da kendiniz yapabilirsiniz.
⚡10/8.8

Gizlilik: Arkadaşlar, daha önce veri sızdırma gibi bir sürü kötü olay olmuş ve bence bu hoş değil fakat ayarlardan bazı ayarları kapatarak çoğu verinizi göndermeyi engelleyebilirsiniz. Fakat dediğim gibi veri satma/sızdırma olayları eski olduğu için bir sorun olacağını sanmıyorum. Yeni CEO geldi ve gizlilik politikalarını yenilediler ve bence artık yapmıyorlar ve daha güvenilir oldu fakat güveniniz yoksa bu normal bir durum, bende de yoktu fakat sonradan korumasının çok iyi olduğunu fark ettim ve kendi düşüncem ile artık yapmadıklarını düşünüyorum.
🔐10/7.1

Oyun İçinde Nasıldır: Arkadaşlar, Kaspersky Standart'ta olan oyun modu yok fakat rahatsız etme modu var, aynısı pek bir farkı yok. FPS drop olmadığı için zaten dediğim gibi oyun içinde çok iyi.
🎮 10/9.2

Fiyat: Arkadaşlar, Avast resmi sitesindeki fiyatlara göre:
  • 1 WINDOWS PC: 249 TL YANİ AYLIK 20 TL,
  • 10 CİHAZ 299 TL AYLIK 24,95 TL.
Bu tamamen bütçenize bağlı, ben buna bir şey demeyeceğim fakat deneme sürümü mevcut, indirip deneyimleyebilirsiniz.
💰10/8.2

PEKİ DİĞER ANTİVİRÜSLER İLE KARŞILAŞTIRILIRSA NASIL OLUR?

Avast Premium Security Artıları:
Gerçek Zamanlı Koruma:

• "VİRÜS TARAMASI, dosya taraması sağlam. Bilgisayarına virüs girmeye çalışırsa anında blokluyor. Testlerde de yüksek puan almış, güvenilir."

Firewall (Güvenlik Duvarı):
  • "Ağ trafiğini kontrol ediyor, şüpheli bağlantıları kesiyor. Oyunda ping sıkıntısı yapmıyor, rahat oynarsın."

Ransomware Kalkanı:
  • "Dosyalarını şifrelemeye çalışan fidleri engelliyor. Fotoğrafların Güvende."

Avast Premium Security Eksileri:
  • "Koruması bazen eksik kalabiliyor fakat çok değil."
  • "Geçmişte veri toplama skandalı vardı, ama yeni yönetim ile düzeltildi."
  • "Ücretsiz sürümü çok reklam gösteriyor, Premium'da yok."

BURADAKİ ÖZELLİKLERE BAKARAK DİĞER ANTİVİRÜSLER İLE KIYASLAMA YAPABİLİRSİNİZ.

GENEL OLARAK AVAST PREMİUM SECURİTY 10 ÜZERİNDEN 8.5 10/8.5

Son düzenleyen: Moderatör:

arkadaşlar selam! Bugün uzun süredir kullandığım Avast PREMİUM Security'i inceleyeceğiz​

Koruma: arkadaşlar Eicar ile test ettiğimde indirme başlamadan direk engelledi. Virüs tespit etme hızı güzel. Sanal makine de de denediğimde genellikle çoğu trojani engelliyor bayağı iyi bir özellik. Fidye yazılımı kalkanı, Ağ Denetleyici Banka modu VB. Gibi bir sürü daha iyi mod var bence koruma anlamında gayet iyi ben çok beğendim. Fakat kullanmayacağınız çok şey var.

🛡️ 10/8.5

Performans: arkadaşlar Ben Önceden Kaspersky STANDARD adlı bir Anti-Virüs kullanıyordum o boşta iken tarama yapmıyorken 300 MB falan yiyordu taramada 400 MB falan oluyordu fakat Avast Premium Security Boşta 175 MB RAM yiyor yani siz oyun oynarken pek de etkilemez. FPS düşmesi yiyeceğinizi çok sanmıyorum bende olmadı. Bilgisayarı yavaşlattığıda söylenemez ben gayet beğendim yavaşlatma yok. Gereksiz Dosyaları da temizleme var fakat onun için bir abonelik istiyor o hoş olmamış fakat gerek yok onu da kendiniz yapabilirsiniz.

⚡10/8.8

Gizlilik: arkadaşlar Daha önce veri sızdırma gibi bir sürü kötü olay olmuş ve bence bu hoş değil fakat ayarlardan bazı ayarları kapatarak çoğu verinizi göndermeyi engelleyebilirsiniz. Fakat dediğim gibi veri satma/sızdırma olayları eski olduğu için birsorun olacağını sanmıyorum Yeni CEO geldi ve gizlilik politikalarını yenilediler ve bence artık yapmıyorlar ve daha güvenilir oldu fakat güveniniz yoksa bu normal bir durum bende de yoktu fakat sonradan koruması çok iyi olduğunu fark ettim ve kendi düşüncem ile artık yapmadıklarını düşünüyorum.

🔐10/7.1

Oyun İçinde Nasıldır: arkadaşlar Kaspersky Standart'ta olan oyun modu yok fakat rahatsız etme modu var aynısı pek bir farkı yok FPS düşmesi olmadığı için zaten dediğim gibi oyun içinde çok iyi.
🎮 10/9.2
Fiyat: arkadaşlar Avast Resmi sitesindeki fiyatlara göre: 1 Windows PC: 249 TL YANİ AYLIK 20 TL, 10 CİHAZ 299 TL AYLIK 24,95 TL.) Bu tamamiylen bütçenize bağlı ben buna bir şey demeyeceğim fakat deneme sürümü mevcut indirip deneyimleyebilirsiniz.

💰10/8.2

PEKİ DİĞER Anti-Virüs'ler İLE KARŞILAŞTIRILIRSA NASIL OLUR?

Avast Premium Security Artıları:
  • Gerçek Zamanlı Koruma:
    "VİRÜS TARAMASI, dosya taraması sağlam. Bilgisayarına virüs girmeye çalışırsa anında blokluyor. Testlerde de yüksek puan almış, güvenilir."
  • Firewall (Güvenlik Duvarı):
    "Ağ trafiğini kontrol ediyor, şüpheli bağlantıları kesiyor. Oyunda ping sıkıntısı yapmıyor, rahat oynarsın."
  • Ransomware Kalkanı:
    "Dosyalarını şifrelemeye çalışan fidleri engelliyor. Fotoğrafların Güvende."
Avast Premium Security Eksileri:
  • "Koruması Bazen Eksik Kalabiliyor fakat çok değil"
  • "Geçmişte veri toplama skandalı vardı ama yeni yönetim ile düzeltildi."
  • "Ücretsiz sürümü çok reklam gösteriyor, Premium'da yok."

Buradaki ÖZELLİKLERE BAKARAK DİĞER Anti-Virüs'ler İLE KIYASLAMA YAPABİLİRSİNİZ.​

GENEL OLARAK Avast PREMİUM Security 10 ÜZERİNDEN 8.5 10/8.5

Elinize sağlık hocam

Avast'ı inceliyorsan oraya AVG ve Norton'u da ekle bunların 3'ü de aynı şirkete ait. Ha bana kalırsa bu saydıklarım + McAfee'den uzak dururdum kesinlikle.

Eicar ile test yapmak anlamsız artık. Onu veritabanına eklemeyen AV kalmamıştır. 360 Total Security bile tespit eder. Bunun dışında Avast kendini geliştirdi, eskisi kadar kötü değil. Ama bence yine de Kaspersky, ESET, BitDefender gibi çözümler varken tercih edilesi değil pek.

Arkadaşlar pekı başka hangi testleri yapayım sizce?

Hocam Avast çok iyi de AVG'yi bilmem Avast'dan uzak durmaya gerek yok artık.

Avast kesinlikle uzak durulması gerekir. Geçmişi şaibeli olduğu gibi yıllardır piyasada olan Kaspersky, BitDefender ve ESET varken bu markalara artık hiç gerek yok.