Merhaba,
Başlıkta neyi kastettiğimi tam aktaramamış olabilirim, hemen görsel olarak göstereyim:
Mobil cihazlarda, daha doğrusu sanırsam dokunmatik ekranı olan cihazlarda (
Burada iki kombinasyon için söz konusu yazının opaklığı 1 oluyor:
Bu değişikliğin uygulanması hâlinde örneğin telefonlarda "Düzenle" yazısı gözükmeyecek fakat yazının içinde bulunduğu
Uzun lafın kısası, iki farklı önerim var:
İlginiz için teşekkür ederim.
Başlıkta neyi kastettiğimi tam aktaramamış olabilirim, hemen görsel olarak göstereyim:
.has-touchevents sınıfının aktif olduğu), normalde bilgisayarda ancak avatarın üzerine fareyle gelince beliren "Düzenle" yazısı her türlü gözüküyor. Bu yazının belirmesi için tanımlanmış CSS özelliklerini inceledim ve şunu buldum:
CSS:
.avatarWrapper:hover .avatarWrapper-update, .has-touchevents .avatarWrapper-update {
opacity: 1;
}
Burada iki kombinasyon için söz konusu yazının opaklığı 1 oluyor:
.avatarWrapper:hover .avatarWrapper-update.has-touchevents .avatarWrapper-update
.avatarWrapper-update sınıfı direkt "Düzenle" yazısını barındıran elementin sınıfı, iki kombinasyonda da bulunuyor. Fark, ilk sınıflarda:.avatarWrapper:hoversınıfı, fare imleci elementin üzerine gelince yazının belirmesini sağlıyor..has-toucheventssınıfı, dokunmatik ekranlarda elementin üzerine gelinemeyeceği için yazının ne olursa olsun belirmesini sağlıyor.
a elementinin (tıklanan/basılan asıl element) sadece opaklığı (opacity) değiştiriliyor yani element hep var, sadece görsel olarak görünür/görünmez hâle geliyor. Bundan dolayı aslında ikinci kombinasyon olan .has-touchevents .avatarWrapper-update silinebilir.Bu değişikliğin uygulanması hâlinde örneğin telefonlarda "Düzenle" yazısı gözükmeyecek fakat yazının içinde bulunduğu
a elementi, avatar elementinin alt yarısını tamamen kapsadığından ötürü alt yarıya basıldığında düzenleme ekranı gelebilecek:
- İkinci kombinasyon olan
.has-touchevents .avatarWrapper-updatesilinebilir, yeni hâl şöyle olacak:
CSS:.avatarWrapper:hover .avatarWrapper-update { opacity: 1; } - Bu CSS özelliği tamamıyla silinebilir ve
aelementi avatarın yarısı yerine tamamını kaplayabilir. "Düzenle" yazısının kaldırılmasını önermiş oluyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.