Makaleler
19
Yer
LTAI
Merhaba,

Başlıkta neyi kastettiğimi tam aktaramamış olabilirim, hemen görsel olarak göstereyim:

1708385651336.webp
1708386648577.webp

Mobil cihazlarda, daha doğrusu sanırsam dokunmatik ekranı olan cihazlarda (.has-touchevents sınıfının aktif olduğu), normalde bilgisayarda ancak avatarın üzerine fareyle gelince beliren "Düzenle" yazısı her türlü gözüküyor. Bu yazının belirmesi için tanımlanmış CSS özelliklerini inceledim ve şunu buldum:

CSS:
.avatarWrapper:hover .avatarWrapper-update, .has-touchevents .avatarWrapper-update {
    opacity: 1;
}

Burada iki kombinasyon için söz konusu yazının opaklığı 1 oluyor:
  • .avatarWrapper:hover .avatarWrapper-update
  • .has-touchevents .avatarWrapper-update
.avatarWrapper-update sınıfı direkt "Düzenle" yazısını barındıran elementin sınıfı, iki kombinasyonda da bulunuyor. Fark, ilk sınıflarda:
  • .avatarWrapper:hover sınıfı, fare imleci elementin üzerine gelince yazının belirmesini sağlıyor.
  • .has-touchevents sınıfı, dokunmatik ekranlarda elementin üzerine gelinemeyeceği için yazının ne olursa olsun belirmesini sağlıyor.
"Düzenle" yazısının içinde bulunduğu a elementinin (tıklanan/basılan asıl element) sadece opaklığı (opacity) değiştiriliyor yani element hep var, sadece görsel olarak görünür/görünmez hâle geliyor. Bundan dolayı aslında ikinci kombinasyon olan .has-touchevents .avatarWrapper-update silinebilir.

Bu değişikliğin uygulanması hâlinde örneğin telefonlarda "Düzenle" yazısı gözükmeyecek fakat yazının içinde bulunduğu a elementi, avatar elementinin alt yarısını tamamen kapsadığından ötürü alt yarıya basıldığında düzenleme ekranı gelebilecek:

1708386401628.webp

Uzun lafın kısası, iki farklı önerim var:
  1. İkinci kombinasyon olan .has-touchevents .avatarWrapper-update silinebilir, yeni hâl şöyle olacak:
    CSS:
    .avatarWrapper:hover .avatarWrapper-update {
        opacity: 1;
    }
  2. Bu CSS özelliği tamamıyla silinebilir ve a elementi avatarın yarısı yerine tamamını kaplayabilir. "Düzenle" yazısının kaldırılmasını önermiş oluyorum.​
İlk önerimin daha uygun olabileceğini düşünmekle birlikte ikincisini de sunayım dedim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Artı 13 Eksi
Eline sağlık, başvurmadıysan geliştiriciliğe başvurup emeğinin karşılığını almanı öneriyorum.

Eline sağlık, başvurmadıysan geliştiriciliğe başvurup emeğinin karşılığını almanı öneriyorum.

Teşekkür ederim. Birkaç satır değiştirmekten ibaret önerilerim, bu yüzden çok da emeğimin olduğunu düşünmüyorum. Ufak yardımlarda bulunmak amacım sadece, eğlencemi sorumluluğa çevirmek istemem. : )

Karşılık aldığıma emin olabilirsiniz manevi olarak. : ))

Xenforo eklentilerinden de anlarsan bi' de ona el at, bi' şeyler bozulmuş boş mesaj atılıyor🤣

Hocam süpersiniz. Mükemmel bir iş çıkarmışsınız.