Adamların yerleştirmesine ne bakıyorsun rastgele yerleştirmiş işte adamlar. Sonuç olarak AVG Kaspersky'dan iyi mi? İyi.
Listeye bak tamam BitDefender top 1 olsun güzel, Avast ve AVG'den sonra Kaspersky geliyor.
Utanmadan ESET'i bile Avira ve McAfee'nin altına koymuşlar. :rofl:

Arkadaşlar bu ayarlar sayesinde benim bilgisayarımda AVG oldukça hafif çalışıyor ve gereksiz ayarları yok. Ben AVG'yi seviyorum ve kullanıyorum he siz sevmiyorsanız farklı bir av kullanabilirsiniz. Beni koruyor ve kendimi güvende hissediyorum isterseniz siz kullanmayın öneri değildir, haydi başlayalım.
arkadaşlar önceden AVG reklam çıkartıyor deniliyordu ancak hem bu bilgisayarda hem öbür bilgisayarımda kullanıyorum 1 kez olsun reklam çıkartmadı. Sanırım artık reklam göstermiyor, yani bende göstermedi. Haberiniz olsun.
1- indirmeden önce.
Arkadaşlar maalesef görsel ile açıklayamıyorum bu kısmı ancak sizlere anlatacağım ilk önce kurulumda kurmadan önce bir ekran geliyor kur yazısı var. Kur'a tıklamadan önce ilk önce şu alttaki AVG secure Browser'i indir butonunun tikini kaldırın ardından özelleştir kısmına tıklayın ve burada ise sadece "davranış kalkanı", "dosya kalkanı", "web kalkanı" yazan özelliklere tik atın diğerlerine atmayın yanda olan temel koruma butonunu seçerseniz bunları otomatik olarak işaretler. Daha sonra ise kur deyip kurabilirsiniz. Sadece şu 3 özelliğin kurulu olması lazım:
Eki Görüntüle 42584Eki Görüntüle 42585
Yani "davranış kalkanı", "dosya kalkanı" ve "web kalkanı" özelliklerini indirmeniz gerek.

2-tespit ayarları
Tespit ayarlarına ulaşmak için AVG Free Anti-Virüs uygulamasını açın ardından en üst kısımdaki bildirimler seçeneğinin yanındaki menü kısmına tıklayın ve oradan ayarları seçin. Sonrasında yan kısımdaki "temel koruma" kısmına tıklayın. Tespitler karşınızda olacaktır.

Eki Görüntüle 42594Eki Görüntüle 42595
Eki Görüntüle 42598Eki Görüntüle 42597
2-dosya kalkanı
Eki Görüntüle 42601
Ben burada sadece "önerilen uzantılara sahip dosyalar" yerine tüm dosya türlerini tara yani "tüm dosyalar" seçeneğini seçtim, böylece sadece .exe vb. dosya türleri değil tüm dosyaları tarıyor gerçek zamanlı korumada. Böylece eicar dosyasını önceden tarama ile silerken şimdi ise direkt olarak siliyor:
Eki Görüntüle 42606
3-davranış kalkanı
Davranış kalkanında değiştirilecek ayar yok zaten. :)
4-web kalkanı
Ben burada hiçbir ayarı değiştirmedim, bence böyle iyi isterseniz alttaki seçenekten istediğiniz siteleri engelleyebilirsiniz.
5-değiştirmediğim ayarlar:
Zaten bundan sonraki ekstra özellikleri yüklemedik ancak tarama, hızlı tarama gibi özellikleri değiştirmedim. Varsayılan hali ile duruyor. Sadece akıllı Tarama'da haftada 1 otomatik tarama ayarını açtım.

Kullanımlar:
Boşta: 134 MB RAM %0 CPU %0 disk kullanımı. Bu sistemden sisteme değişebilir.

bu bir öneri konusu değildir, uygulayıp uygulamak size kalmıştır. İyi sosyaller!

Avast ile birebir aynı arayüze sahip neredeyse.

2 farklı uygulama olmasının mantığı nedir hocam peki?
Aslında öyle pek bir farkı yok hatta veritabanları bile aynı, sadece uygulamalar farklı ve bazı özellikleri farklı o kadar. Kardeş gibi düşün Avast ile AVG'yi hatta bunların abisini de Norton olarak düşün çünkü geçen yıllarda Avast'ı da norton satın aldı... AVG yetim evlat gibi oldu ama boşverin. Daha fazla para kazanıyorlardır ayrıca.

Aslında öyle pek bir farkı yok hatta veritabanları bile aynı, sadece uygulamalar farklı ve bazı özellikleri farklı o kadar. Kardeş gibi düşün Avast ile AVG'yi hatta bunların abisini de Norton olarak düşün çünkü geçen yıllarda Avast'ı da norton satın aldı... AVG yetim evlat gibi oldu ama boşverin. Daha fazla para kazanıyorlardır ayrıca.
Bu arada Nortonlifelock satın aldığından Avast, AVG ile Norton'un veri tabanı aynı değil. Avast ve AVG'ye farklı bakıyorlar.

Fanboyluk yok, kaspersky'ın kalitesinden söz ediyoruz sadece.
Bakın bakayım Kaspersky abiniz ne kadar iyiymiş:
2023'te neredeyse koruma oranları aynı.

Gerçek dünya koruma testlerinde kaspersky 1. şu an.

Zaten koruma oranları aydan aya ve yıldan yıla değişkenlik gösteriyor. Önümüzdeki süreçte bu yıl için hangi programın daha iyi olduğunu görmüş olacağız.

Genel olarak AVG son 10 yılda kaspersky'dan hiçbir zaman iyi olmadı. AVG'nin veritabanı iyi olabilir ama onun dışında çok da iyi değil sanki. Güvenlik duvarı, ağ tehdidi önleme, 0-day saldırılarında, davranış ve sezgisel analizde çok başarılı olduğunu söyleyemem AVG'nin.

Video 1 sene öncesine ait ama yine de sonucun değişeceğini sanmam. Kaspersky burada çok iyi aksiyon alıyor açıkçası. Aynı performansı AVG sergileyebilir mi orasını bilemem.

Son düzenleme:
Listeye bak tamam BitDefender top 1 olsun güzel, Avast ve AVG'den sonra Kaspersky geliyor.

Hocam internette nereye bakarsan bak BitDefender ve Norton tanrıdır. YouTube kanallarında da Google web sitelerinde de durum bu. Bu site en azından doğruları söylüyor yıllardır Kaspersky öndeydi ancak bu sene bir berbatlaştı. Zaten bende Free versiyonunu kurdum ancak eskisi gibi başarılı olmadığını görünce avasta geçtim. Yani bu siteden daha doğru bir yer yok.

Fanboyluk yok, Kaspersky'ın kalitesinden söz ediyoruz sadece.

2023'te neredeyse koruma oranları aynı.

Gerçek dünya koruma testlerinde Kaspersky 1. şu an.

Zaten koruma oranları aydan aya ve yıldan yıla değişkenlik gösteriyor. Önümüzdeki süreçte bu yıl için hangi programın daha iyi olduğunu görmüş olacağız.

Genel olarak AVG son 10 yılda Kaspersky'dan hiçbir zaman iyi olmadı. AVG'nin veri tabanı iyi olabilir ama onun dışında çok da iyi değil sanki. Güvenlik duvarı, ağ tehdidi önleme, 0-day saldırılarında, davranış ve sezgisel analizde çok başarılı olduğunu söyleyemem AVG'nin.

Video 1 sene öncesine ait ama yine de sonucun değişeceğini sanmam. Kaspersky burada çok iyi aksiyon alıyor açıkçası. Aynı performansı AVG sergileyebilir mi orasını bilemem.

1 sene önce artı olarak Total Security versiyonu. Biz yeni nesil paketlerindeki beceriksizlikten bahsediyoruz.

Burada da görüyoruz ki Avira ESET'ten daha başarılı olmuş. Test belli virüs aynı.
Eski virüslerden 0 yenilerde 17 tane bıraktı. ESET'e bakarsak bu sayı yeni de 26 eski de 16 gayet de başarısız ESET.

Bu değer Kaspersky'de eski 0 yeni 25 yani Avira Kaspersky'dan başarılı bu sene.

Son düzenleme: