Kanka bilgi bilgidir. Kuvvetlerden arkadaslarim bol olduğu icin az buçuk bir seyler ogreniyorum. Ortak egitimler mesela olasi savas durumunda iki ulkenin birbirini izleyip egittigi icin savas taktikleri ona gore bile kurulabilir.

Finler de fena değil he. Geçen sene de onlar şampiyon olmuş.

Ben kanadalilarin ve ingilizlerin de One cikacagini dusunmustum. Ozellikle kanadalilarin emin olmamakla birlikte hala kirilamamis dunya keskin nisanci rekoru var.

Kanka bilgi bilgidir. Kuvvetlerden arkadaslarim bol olduğu icin az buçuk bir seyler ogreniyorum. Ortak egitimler mesela olasi savas durumunda iki ulkenin birbirini izleyip egittigi icin savas taktikleri ona gore bile kurulabilir.

Zaten bildiğim kadarıyla NATO eğtimleri diye bir şey var, pek de sır sayılmaz. Sence bu bilerek mi düzgün atış yapmadıklarını mı düşünüyorsun yani?

Zaten bildiğim kadarıyla NATO eğtimleri diye bir şey var, pek de sır sayılmaz. Sence bu bilerek mi düzgün atış yapmadıklarını mı düşünüyorsun yani?

Kanka olabilir veya olmayabilir. O yarismaya katilan her askerin yaktigi mermiyi duzenli ordularin normal piyadeleri yakmiyor. Şans etmeni var ruzgar var o var bu var. Bu sefer ikinci oldularsa bir sonrakinde birinci olurlar kim bilir. Okk'nin zaten genel yapisi artik cok baska bir boyutta sağ olsunlar Delta duzeyinde olan MAK'i kapattiklari icin kamu oyunda resmi olarak bir tier 1 birimde kalmadi sozde: ) Amerika'lilarda hangi kuvvet katildi bilmiyorum bak cok detayli takip etmedim.

Kanka olabilir veya olmayabilir. O yarismaya katilan her askerin yaktigi mermiyi duzenli ordularin normal piyadeleri yakmiyor. Şans etmeni var ruzgar var o var bu var. Bu sefer ikinci oldularsa bir sonrakinde birinci olurlar kim bilir. Okk'nin zaten genel yapisi artik cok baska bir boyutta sağ olsunlar Delta duzeyinde olan MAK'i kapattiklari icin kamu oyunda resmi olarak bir tier 1 birimde kalmadi sozde: )

MAK kapatılmadı, ismi değiştirildi.

Ben kanadalilarin ve ingilizlerin de One cikacagini dusunmustum. Ozellikle kanadalilarin emin olmamakla birlikte hala kirilamamis dunya keskin nisanci rekoru var.
Araşırdım vallahi. Geçen sene Finler, 2022'de Amerika almış, 2021'de de Abd almış. Daha da geriye gitmeye üşendim. Ama olimpiyarlarla beraber sözümüz edilmeye başlandı.

MAK kapatılmadı, ismi değiştirildi.

MAK kapatildi hocam. Fakat hala MAK duzeyinde timler var. İsimler falan ayri bir konu zaten. Mesela ben Hava MAK'in pk olarak degistirilmesine de anlam veremedim ki hava Pk'yi da nedense kimse sorup sorusturmuyor. Boyle bir kuvvetin oldugunu bilen bile yok bazi yerlerde.

Araşırdım vallahi. Geçen sene Finler, 2022'de Amerika almış, 2021'de de Abd almış. Daha da geriye gitmeye üşendim. Ama olimpiyarlarla beraber sözümüz edilmeye başlandı.
Her sene birincilik el degistiriyor ya. Sanki aralarinda anlasmislar gibi.

MAK kapatildi hocam. Fakat hala MAK duzeyinde timler var. İsimler falan ayri bir konu zaten. Mesela ben Hava MAK'in pk olarak degistirilmesine de anlam veremedim ki hava Pk'yi da nedense kimse sorup sorusturmuyor. Boyle bir kuvvetin oldugunu bilen bile yok bazi yerlerde.

Her sene birincilik el degistiriyor ya. Sanki aralarinda anlasmislar gibi.

Aynen. Ama değişmesi daha iyi. Sürekli tek ülkenin alması saçma olurdu bence.

Aynen. Ama değişmesi daha iyi. Sürekli tek ülkenin alması saçma olurdu bence.

Aslinda bizim cozmemiz gereken en buyuk şey isimlendirme. Yurt disinda milletin kafasi cok karisiyor. En buyuk ornek PÖH ve jöh'un İngilizce cevirisinde. Türkçede kulaga hos geliyor evet ama uluslararasi camiada siniflandirma da karisiklik cok fazla.