ALCYONEUS

Uzman
Arkadaşlar malumunuz bizim ülkemiz artık yaşanılabilir bir durumda değil. Siyasi eleştiri niteliğinde değil gerçek anlamda bireysel bir değerlendirme yaparak ne can ne de mal güvenliğimizin hiçbir şekilde olmadığını, sokakta hiçbir sebep olmasa bile ölebileceğimiz gerçeğini değerlendirerek geçmişte de kafamda olan yurt dışına çıkma düşüncesini gerçek anlamda değerlendirmek istiyorum. İster 1 yılımı alsın, ister 10 yılımı alsın. Şu an önümde birkaç eksiklikler var; bunlardan biri dil, biri benim eğitimim için kendime koymuş olduğum hedefler, biri de maddi eksiklikler.

Normal şartlarda olsa askerliğimi yaptıktan sonra yurt dışına dil okuluna gidebilirim. Askerlik de benim için bir engel ancak benim kafamda olan düşünce ön lisans eğitimimi lisansa tamamlayıp havacılık sektöründe çalışıp sonra yurt dışına kaymak. Tabii burada öğrenci vizesi ile yurt dışına çıkabilme seçeneğim de var ama o kalıcı bir seçenek olmuyor. Asıl sorun şu; bundan 1 sene önce pasaportumun yetersizliği sebebi ile belki de Avrupa'nın tamamını gezebilecekken yurt dışına çıkamadım. Böyle bir fırsatım vardı ama hem zaman kısıtlıydı. Hem de benim elimde imkanlar yeterli değildi. Bu yüzden Avrupa'daki ülkeleri gezip insanlarını ve yaşayışlarını göremediğim için nerede yaşanır, neresi iyidir bilemiyorum. Sadece Avusturya'yı biliyorum ama o da iyi niteliğinde yani onun hakkında da çok fazla bilgim yok. İnternet üzerinde de çok fazla veri var. Kimisi iyi diyor kimisi kötü diyor.

Aranızda daha önce Avrupa ülkesi gezmiş olan orada okumuş olan veya çevresinde böyle kişiler olan var mı? Siz Avrupa ülkelerini değerlendirir misiniz? Hangisinin iyi yönleri var hangisinin kötü yönleri var? Hangisinde yaşarsam sosyal anlamda rahat olurum? Hangisinde sıkıntılar var?
Mesela gurbetçiler tarafından Almanya'ya yeni gelenlere farklı gözle bakılıyor diyenler var. Fransa'da terör örgütü mensubu çok fazla hırt var. Kimi ülkelerin gelir düzeyi yüksek ama bazı sektörlerdeki fiyatlar pahalı. 1'den 10'a kadar puan verip kötü yönlerini de bildiğiniz kadarıyla açıklar mısınız?

Fransa dışında Avrupa ülkelerini seviyorum. Birkaç ay İtalya'da kaldım kuzenimin yanında, çok güzel memleket.

Avusturya ve Polonya'da orta doğu fenotip ile üst düzey ırkçılığa maruz kalmasanız bile dışlanmışlık yaşanılabilir. Onun haricinde en ideali Almanya. Vergileri çok fakat kalan ülkelere nazaran mülteci ve güvenlik açısından en iyisi denilebilir.

Not: Almanya'da da terör örgütü baskılı t-shirt giyen 25 kilogram elemanlar var tabii.

5 Avrupa ülkesi gezdim. Hepsini tek tek değerlendirmek gerekirse; İsviçre > Hollanda > Almanya > Belçika > Fransa.

İsviçre gerçekten yaşam kalitesi olarak aşırı güzel bir yerdi, dünyada ki ciddi anlamda tek cennet diyebilirim hem şehir hayatı olarak hem doğal hayat olarak. Fransa’da sadece Paris’i gezdim ve şehire tren ile girer girmez İstanbul’dan farkı olmadığını anladım. Hatta İstanbul bile daha temiz.

Not: Almanya'da da terör örgütü baskılı t-shirt giyen 25 kilogram elemanlar var tabii.
Onları çok iyi bilirim, Almanya’da çoluklu çocuklu Türk ailelere güçleri yeter anca. Ben hiç Türkiye’ye gelip ülkücü kesime musallat olduklarını hatırlamıyorum.

Son düzenleme:
Avrupa ülkesi olarak sadece Bulgaristan’ın Kırcaali şehrine gittim; daha iyileri henüz nasip olmadı. Annemler orada yaşayan Türklerden olduğu için ve biz Türkiye’de yaşadığımızdan, yaz tatillerinde genellikle oraya gideriz. İnsanlarla iletişim çok kolay; Kırcaali’nin neredeyse yarısı Türk zaten. Yani hiç Bulgarca bilmeyen biri bile çok zorlanmaz. Ülkenin ekonomisi ise şöyle: Orta gelirli bir aile, Türkiye’de yüksek gelirli bir aileye eşit diyebiliriz. Ancak ülke 2026 itibarıyla Euro’ya geçtiği için şu an durum nasıldır, pek bilmiyorum.