Türkiye'deki hizbullahla Lübnan'daki hizbullahın hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. İkisinin ad benzerliğinin nedeni kuranda hizbullah geçmesinden dolayı. Birisi şii birisi sünni ayrıca örgüt yapılanmaları da çok değişiklik gösteriyor. Türkiye'deki Kürt-sünni temelli olup asıl amacı PKK'yla savaşmaktı ancak zamanla saptırdı. Ayrıca örgütün ilk yıllarındanda örgüte devlet açısından maddi destekler yapıldığı çok bariz PKK ile savaşması için yoksa bir örgüt öyle anında zenginleşemez. Yani dediğim gibi iki hizbullah arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor hatta aynı bölgede bulunsalar karşı karşıya gelebilecek kadar zıt amaçtalar.
Çeçenleri kastetmiştim doğru ama ben içkerya dönemindeki 1-2 çeçen savaşını kastediyordum. Şu an zaten kadirov Rusya'nın iti olduğu bariz zaten bunun babasınıda çeçen cihatcı gruplar öldürüyordu Rusya'ya yakınlığından dolayı.
Hamas konusuna gelirsem 7 Ekim'de sivilleri bariz bir şekilde hedef alıyor bunda problem yok ancak hamas 2008'den 2023e kadar hiçbir sivile zarar vermediği halde idf yine cumaları yasaklıyor cezaevlerinde sivillere işkence yapıyor ve hamasa saldırıyoruz bahanesiyle bildiğin evleri uçuruyor. Hamas 2023e kadar yine iyi dayandı ancak annesini babasını çoluğu çocuğunu karısını kaybetmiş artık hayatta kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış bir hamas askerinden daha da dayanmasını beklemek bencillik olur. Zaten 2023'ten bu yanada sivillere saldırsı olmadı hamasın. Genellikle gazzede idf hedeflerini vuruyorlar.
Bu haber kolpa hocam çanta evet 32bin dolar ancak yahya sinvarın eşi o çantayı takmıyor.
İsrail ordusu tarafından paylaşılan 32 bin dolarlık çantanın üçgen bir yapıya sahip olduğu, Sinvar'ın eşinin kolundaki çantanın ise daha geniş ve oval köşeleri bulunduğu tespit edildi. Bu unsurlar bilgisayar ortamında yan yana getirilerek ortaya koyuldu.
sinvar'ın eşinin çantasının kulplarının metal butonlarla tutturulduğu ancak Hermes marka çantanın kulplarının deri olarak gövdeye dikildiği belirlendi. Ayrıca bu marka ile özdeşleşen kilit mekanizmasının, Sinvar'ın eşinin kolundaki çantada bulunmadığı görüldü.
(Teyit hattından alıntı)