Afrem

Uzman
Merhaba Techolay forumu ailesi. Öncelikle AX3000 Wi-Fi 6 Bluetooth 5.0 PCI-e adaptör satın aldım ve bu kartı taktım takalı oyun canlı yayın veyahut örneğin Windows indirme aracı ile ISO dosyası dahi indirirken PC'de 5 saniyelik donma ve fare kasması başlıyor ve bir anda PC reset atıyor. Evet bir anda reset atıyor mavi ekran dahi vermiyor. Bu sebeple 1 haftadır forumlarda geziyorum, Windows 10 iken Recep Beyin bir konusunu buldum yazılım güncelleme şekli. O şekilde de güncelleme yaptım lakin sorunum düzelmedi. Biraz araştırdım AMD Support denilen BIOS'daki ayarı da disable ettim o da çözüm olmadı. Anakarat PCI 1 v 2 slotlarını ekran kartım kapattığı için uzatma ara kablosu ile uzattım ve öyle çalıştırdım. Slotlar sağlam daha öncede hiç kullanmamıştım. Wi-Fi 6 kartını çıkartıp 2, 4GHz USB Wi-Fi adaptörü ile bağlıyım bu konuyu açarken de ve halen reset atmadı indirmeleri de yaptım hala sağlam şekilde çalışmakta. Acaba benim PSU yetersiz mi kalıyor çözüm nedir bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Ve PSU yetersiz ise belirteceğim sistemime nasıl bir PSU önerirsiniz. Teşekkürler.

Not: Bu arada FurMark testi yaparken de kart bağlı iken reset attı. USB adaptör de atmadı. BIOS ayarları standart veyahut OC edildiği halde de sorun devam etmekte.

Sistem özellikleri:

Windows 11 (10 da da sorun devam ettiği için 11'e geçildi.)
ASUS Prime B450M-A anakart.
Ryzen 7 3700X işlemci.
Geforce® RTX 2070 Super™ Windforce OC 3X 8G ekran kartı.
Sharkoon 650W 80+ V2 PSU.
G.Skill 32 GB(4x8GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16
Corsair Hydro H100X CW-9060040-WW 240 mm işlemci sıvı soğutucu.
256 GB M.2 SSD.
500 GB HDD.

Sistem özelliklerim bu şekilde ve USB'den bağlı bir ses kartım da var. M-Audio fasttrack ubs 2 stüdyo ses kartı olarak.

Keşke o ürünü almadan önce bir konu açsaydınız. Kötü bir ürün değil lakin çok da üst düzey değil. Konu açsaydınız eğer benim 2023 Ekim ayından beri kullanmakta olduğu şu ürünü önerirdim mesela ve New York'tan 8. günde elime ulaşmıştı. Tp-Link ürünü ile de fiyatı o zaman yakındı.

Bunlar dışında OCCT'ten power test yapmanı öneririm PSU için.
nasıl yapacağım ve wi-fi karti takılı konumda iken mi yapmalıyım

@Recep Baltaş hocam siz de bir bakar mısınız. konuya 2 hafta olacak çözüm bulamadım bu psu ise sisteme göre psu alicam önerdiğiniz

Son düzenleme:
nasıl yapacağım ve wi-fi karti takılı konumda iken mi yapmalıyım

@Recep Baltaş hocam siz de bir bakar mısınız. konuya 2 hafta olacak çözüm bulamadım bu psu ise sisteme göre psu alicam önerdiğiniz
OCCT programını indirin Google'a yazıp. Orada zaten görürsünüz Power Test'i. Genel olarak PSU'yu test eder ve size genel bir bilgi verir.

WiFi kartı ve ekstra ne kadar aksesuar vs. varsa hepsi takılı şekilde yapmalısın. Sisteme binebilecek maksimum yük binecek ve o şekilde ölçecek. Zaten WiFi kartı vs. bunlar çok etkileyecek şeyler değiller.

OCCT programını indirin Google'a yazıp. Orada zaten görürsünüz Power Test'i. Genel olarak PSU'yu test eder ve size genel bir bilgi verir.

WiFi kartı ve ekstra ne kadar aksesuar vs. varsa hepsi takılı şekilde yapmalısın. Sisteme binebilecek maksimum yük binecek ve o şekilde ölçecek. Zaten WiFi kartı vs. bunlar çok etkileyecek şeyler değiller.
1717707981763.webp

1717708035381.webp

pc bir anda kapandı ve açtığımda programı bu şekilde idi