Bu tür projelerde başarısız olunsa bile başarılı göstermek için yedek görüntüleri stüdyoda hazırlayabiliyorlar. Ama bütün dünyanın gözü üzerindeyken aya gidiyos hohhoo diyerek sahte video yayınlayamazlar bunu en başta Sovyetler ortaya çıkarırdı.

Bugün ay üzerindeki iniş noktaları belli ve güçlü teleskoplarla görülebiliyor.

Cevaplanamayan değil, ikna edilemeyen sorular var.

Bu videodaki çoğu iddiaya bilimsel olarak zaten yanıt verildi, üstelik bu denli bir yalanı saklamak gerçekten zor olurdu. 8 milyar insanın görebileceği bir gök cismi hakkında yalan söylemek.

Benim sorguladığım tek kısım Van Allen Kuşağının nasıl geçildiği. Fırlatıldığı dönemden 2 sene önce keşfedildi ve kısa bir sürede en ince kısmı hesaplanıp çok yüksek hızda geçtikleri için astronotların pek etkilenmediği söyleniyor, o dönem için bile büyük bir başarı.

Son düzenleme:
Aya gidildi. Bu komplo teorilerinin ortaya çıkış sebebi de sovyetler. Propaganda için aya gidilmedi diye bir teori ortaya iddia attılar.

Bu arada bu NYGMA denen eleman avelin tekidir. Yaptığı videolar bir ara twitterda bile gündem oldu. Yabancı kanallar dalga geçti Türkler böyle içerikler üretiyor ve izliyor diye.

Aya muhtemelen gidildi. Yeni videoların kalitesi sıkıştırıldığı için az, dalgalanma olayı da bayrak direği titreşimi etkisi. Rüzgar değil.

Ay'a gidildiği iddia edilen zamanlarda Amerika ile Vietnam savaşı vardı. Ay'a gidildiği iddia edilen zamandan yaklaşık 10 yıl önce ve 2 yıl önce Ay ile ilgili filmler çıkmıştı. Bu arada ben videodaki teorilerin Nygma'ya ait olduğunu düşünmüyorum. Sadece teorilere odaklanmanızı istiyorum. Kişiye değil.

ABD, Çin, Rusya, Hindistan, Japonya bir olup aya gidildi yalanını savunmayacağına göre gidildi gidilmedi tartışmasına gerek kalmıyor. Bu ülkelerin hepsi aya araç gönderdi. Bu teoriyi ortaya atanların hepsi NASA bizi kandırıyor argümanını sunuyor. Ancak ortada bir yalan olsa Rusya'nın Roskosmos'u ve Çin'in CNSA'sı bu yalanı çoktan açığa çıkarırdı. Ancak ne hikmetse bu ülkeler de aya araç gönderdi. Birbirinin açığını kollayan bu rakip devletler sence böyle bir yalana ortak olur mu? Siyasi desen direkt rakipler. Dini desen her dini görüşten farklı ülkeler var. Elle tutulur bir yanı yok bu teorinin.