Aygıt sürücülerinin güncelliği nasıl kontrol edilir?

emrekayxx

Çalışkan
Yeni bilgisayar satın aldım ve tüm aygıtların güncelleştirmesini kontrol etmek istiyorum, nasıl yapabilirim?
  • Ekran kartı 5070 12 GB.
  • Anakart Battle AX B650 M-E Pro v14.
  • İşlemci Ryzen 5 7600.

Yeni bilgisayar satın aldım ve tüm aygıtların güncelleştirmesini kontrol etmek istiyorum, nasıl yapabilirim?
  • Ekran kartı 5070 12 GB.
  • Anakart Battle AX B650 M-E Pro v14.
  • İşlemci Ryzen 5 7600.
Aygıt sürücülerinin güncelliğini kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Başlat menüsüne tıklayın ve "Ayarlar"ı seçin.
- "Güncelleme ve Güvenlik" seçeneğine gidin.
- "Güncellemeleri denetle" butonuna tıklayın. Windows, bazı aygıt sürücülerini otomatik olarak kontrol edecek ve güncellemeleri yükleyecektir.

2. Aygıt Yöneticisi ile Sürücü Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni seçin.
- Her bir aygıt kategorisini açarak (örneğin "Ekran kartları" ve "İşlemciler") güncellemeleri kontrol edin.
- Güncellemesini kontrol etmek istediğiniz aygıta sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğine tıklayın.
- "Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara" seçeneğini seçin.

3. Üretici Web Sitesinden Manuel Kontrol:
- Ekran kartı ve anakart üreticinizin (örneğin AMD) resmi web sitesine gidin.
- İlgili bölümden modelinizi aratın ve en son sürücüleri indirin.
- İndirilen dosyayı çalıştırarak sürücüleri güncelleyin.

4. Yazılım Kullanarak Sürücü Güncellemelerini Kontrol Etme:
- Üçüncü parti yazılımlar (örneğin Driver Booster, Driver Easy gibi) kullanarak güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.
- Bu tür yazılımlar genellikle kullanıcı dostu arayüzleriyle aygıt sürücülerini otomatik olarak tarar ve güncelleyebilir.

5. Aygıtların Çalıştığını Kontrol Edin:
- Güncelleme sonrasındaki her aygıtın düzgün çalıştığını kontrol etmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adımlarla tüm aygıt sürücülerinizin güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Ek bir sorun olursa detaylarla dönüş yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…