Benim Adidas ayakkabi yirtilmisti fotograf falan istemeden 1300 liraya aldigim ucreti hediye karti olarak yansitti. Ayakkabi disarida giyilmeyecek halde fakat bahcede falan ise yariyor. Ama bazen ciddi bir sorun yasarsaniz tamamen otonom kararlar aldiklari icin isin icinden cikamazsiniz. Mahkemelik olabilirsiniz.

Benim Adidas ayakkabi yirtilmisti fotograf falan istemeden 1300 liraya aldigim ucreti hediye karti olarak yansitti. Ayakkabi disarida giyilmeyecek halde fakat bahcede falan ise yariyor. Ama bazen ciddi bir sorun yasarsaniz tamamen otonom kararlar aldiklari icin isin icinden cikamazsiniz. Mahkemelik olabilirsiniz.
Bahsettiğiniz olay ne zaman gerçekleşti?

Bahsettiğiniz olay ne zaman gerçekleşti?

Cok uzun sure once gerceklesti yaklasik 4 yil onceydi odememi geri alamamistim. Bankaya harcama itirazi yaparak 1.5 veya 2 ay sonra odemeyi alabilmistim. Az daha mahkemeye basvuracaktim. Hatirlayinca yine strese girdim. xD O siralar odemelerde sorun oldugu ve Şikayetvar sitesi bu konularla doluydu. Basiniza gelirse bankaniz bu tur konulara bakmiyorsa cok buyuk sıkıntı cekersiniz. Benim saclarim beyazlamisti. 1.5 ay icinde cunku para 3 asgari ucret tutariydi.

Bilmiyorum doğru kategoride mi konuyu açıyorum ama bugün, daha doğrusu dün Amazon'la yaşadığım olumlu bir olayı anlatmak istiyorum. Adamlardan parfüm almıştım, aldığım parfümü kutusu açık geldi ve kendilerine durumu ilettiğimde direkt olarak ürünün ücret iadesini ürünü istemeden yaptılar. Gerçekten Amazon ülkemiz için çok büyük bir nimet. Ben normalde para iadesi istemedim çünkü kutu açık bile olsa aslında ürünün kullanılmadığını fark ettim ama oradaki arkadaş zorla iadeyi yaptı, daha doğrusu yapmış. Muazzam bir hizmet.
  • 567 lirayı az önce kartıma yansıtmışlar, hangi firma bunu yapardı? Hiçbiri.

Boyutunu tam hatırlamıyorum ama proplan kedi maması almıştım. Somonlu yerine hindili almışım benim kedilerde yemiyor niye bilmiyorum Amazon'la iletişime geçtim bana size hemen somonluyu yollayalım sizde kalan mamayı da sokak hayvanlarına verin bizim için demişlerdi bir de mail adresleri. Ya da crocs terlik almıştım ama yanlış numara almıştım ve indirim bitmişti. Kendileri ile iletişime geçtim iade olmaz ama siz alın aradaki fiyat farkını vereceğiz demişlerdi tabii bir 2 yıl falan oluyor hemen aradaki fiyat farkı iade edilmişti diğer küçük crocsda side kalsın demişlerdi.

Bunu sadece Amazon yapmıyor, bunu yaptığından emin olduğum bir de Temu var. Sanırım ürünün fiyatı ucuz olunca kullanıcıdan alıp geri getirmek (belki de maddi açıdan) uğraşmaya değmez diye ürünü sizde bırakıyorlar.
Keşke her firma böyle yapsa ama bazıları böyle sistemleri kötüye kullanıp onları da ortadan kaldırtıyor.

Boyutunu tam hatırlamıyorum ama proplan kedi maması almıştım. Somonlu yerine hindili almışım benim kedilerde yemiyor niye bilmiyorum Amazon'la iletişime geçtim bana size hemen somonluyu yollayalım sizde kalan mamayı da sokak hayvanlarına verin bizim için demişlerdi bir de mail adresleri. Ya da crocs terlik almıştım ama yanlış numara almıştım ve indirim bitmişti. Kendileri ile iletişime geçtim iade olmaz ama siz alın aradaki fiyat farkını vereceğiz demişlerdi tabii bir 2 yıl falan oluyor hemen aradaki fiyat farkı iade edilmişti diğer küçük crocsda side kalsın demişlerdi.

1748992788513.webp

Kedi mamasının ssini de buldum 4 Aralık 2022'de 312 TL ne kadar bir paraydı bilmiyorum ama bir hesap sitesine göre şu anın 900 TL'si bu olaydan sonra Amazon'dan başka yer kullanmamaya çalışıyorum. Sabah sipariş veriyorum aynı günde teslim ediliyor. Müşteri hizmetleri hemen hemen her konuda destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Uygun fiyata bulduğum veya sürekli tercih ettiğim ürünleri hep Amazon'dan alıyorum. 2025 de henüz 38 alışverişim olmuş tekil ürünler azınlıkta genelde toplu sipariş veriyorum yine aynı şekilde 2024 120 siparişim olmuş. :D Amazon'un müşteri memnuniyetinden dolayı ilk tercihim hep Amazon oluyor.

Dosya Ekleri

• 1748998913875.webp
    1748998913875.webp
    1,2 KB · Görüntüleme: 49
  • 1748998931788.webp
    1748998931788.webp
    1,1 KB · Görüntüleme: 56
Şöyle kullanıcı yorumlarını okudukça bu firmaya olan güvenim tavan yapıyor almak istediğim bir ürün olunca önce burada var mı diye bakıyorum.