evrenim

Becerikli
Makaleler
1
Arkadaslar hangisi gercek? Kamerada cok cirkin cikiyorum. Aynada bebek gibi cikiyorum. Cevrem cok yakisiklisin diyor. Kizlar falanda bakiyor. Ama ben cirkin buluyorum kendimi. Gercekten psikolojimi bozdu bu durum.

Son düzenleme:
Ön kamera, sana aynadaki görüntünü gösteriyor. Gerçek görüntüne en yakın görüntüyü kendini arka kamera ile çektiğinde görürsün ama o da senin tam olarak gerçek görüntünü yansıtmaz, çünkü insan gözü ile kameralar arasında bazı durumlarda ciddi farklar var. Mesela insan gözü aynı görüntüyü iki açıdan görüyor ama herhangi bir kamera sadece tek bir açıdan görebiliyor.

Kamerada kendini çirkin görüyorsan ya fotojenik değilsin, ya da tamamen psikolojinin seni kendinle kıyaslayarak yanıltmasıdır. Çevrenin dediklerine güven.

Arka kamerada hepimizin yüzü yamuk çıkıyor ama sandığınız gibi değil. Kameralar balık gözü gibi bir tasarımları olduğu için yüzdeki kusurları daha çok göstermeye meyilli. Aslında arka kamerada gördüğümüz bile gerçek görüntümüz sayılmaz. Arka kameradan göründüğümüzden daha yakışıklıyız bu konuda anlaşılamayacak bir durum yok 🙂

Yüzün asimetrisi konusunda soruyorsan ön kamera da ayna da gerçek değil, sadece arka kamera seni insanların gördüğü gibi gösteriyor bu yüzden de yüzün yamuk çıkarsa gayet normaldir çünkü sen aynada ve ön kamerada gördüğün haline alıştın. Eğer yüz boyutu ve şekli olarak soruyorsan aynada doğru gözüküyor. Ön kamerada beyaz ve hafiften tombul, arka kamerada esmer ve çubuk kraker çıkıyorum ikisi de dengesiz. Gereksiz yüz rengi, gerek yüzün şekli gerekse de yüzün büyüklüğü olarak hemen hemen aynadaki gibi görünüyoruz diyebilirim. Yüz aynası kullanırsan daha iyi olur.