flairr

Uzman
GeForce NOW Performance paket üyeliğim var ve Cities Skylines 2 oynuyorum, oyuna ilk girdiğimde 45 FPS civarı alırken 2-3 saat oynadıktan sonra 20 FPS'lere kadar düşüyorum. ChatGPT'ye sordum aynı sistemi birden fazla kişi paylaşabiliyormuş. Böyle bir olay var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
GeForce NOW performance paket üyeliğim var ve Cities Skylines 2 oynuyorum, oyuna ilk girdiğimde 45 FPS civarı alırken 2-3 saat oynadıktan sonra 20 FPS'lere kadar düşüyorum. ChatGPT'ye sordum aynı sistemi birden fazla kişi paylaşabiliyormuş. Böyle bir olay var mı?

Evet hocam ben 2 yıl kullandım. 2080 ile CS'de bazen 40 FPS'e kadar düşüyordum. Ayrıca ekran kartlarının paylaşılmasının yanında işlemciler de öyle ve sunucu işlemcileri kullanıldığı için performansları bayağı düşük.

Evet ama bunun performans etkileyecek düzeyde olduğuna hiç şahit olmadım. Yıllardır GFN kullanıyorum hiç böyle bir şey yaşamadım. Onu sistem ayarlıyordur. Kimseye 20 FPS’ye düşecek kadar performans problemi yaşatmazlar. Bence sorun başka. Mesela o oyunda şehre zoom yaptığında FPS epey düşüyor. Bu tarz bir problem yaşıyor olabilirsin.

Evet ama bunun performans etkileyecek düzeyde olduğuna hiç şahit olmadım. Yıllardır GFN kullanıyorum hiç böyle bir şey yaşamadım. Onu sistem ayarlıyordur. Kimseye 20 FPS'ye düşecek kadar performans problemi yaşatmazlar. Bence sorun başka. Mesela o oyunda şehre Zoom yaptığında FPS epey düşüyor. Bu tarz bir problem yaşıyor olabilirsin.

Hocam ben CS'de 40 FPS falan alıyordum bazen 60 FPS geçmiyordu 2080 ile.

Kullanılan işlemcilerden dolayıdır. Ben kullandığım da öyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Bir de Cities Skylines 2 optimizasyonu çok kötü olan bir oyun oyundan da olabilir.

Bazı oyunlarda bu bulut sistemi çok da düzgün çalışmıyor. Ayrıca düşük FPS oradaki sistem değil de genelde o oyun ve sistemin bağlantısından oluyor. Yani atıyorum biri yayında 180 FPS oyun oynuyor ve oyunda kasma yok, ama yayın ayarlarında veya ağ sorunu yaşanınca 30 FPS falan düşebiliyor. Benzer mantık bence bulut sistemlerinde de var.

CS'de falan çok kez denedim asla düzgün çalışmıyor. Keza benzer çok oyunculu oyunlarda da aynı sorun oluyor. Özellikle oyunda raw input varsa daha çok sorun yaşanıyor.

Senin ağ sorunun veya oyunun bulut hizmeti ile iyi bir şekilde ayarlanmaması gibi etkenler olabiliyor. Bazen V-Sync kapatmak, oyun içinde açmak veya fare ayarları vb. değiştirmek de işe yarayabiliyor. Yani ayarlarını kurcalayın.

Kısaca CS oynayacaksanız bulut hiç de mantıklı değil. En kusursuz deneyimi sunsa da ufak saliselik zamanların fark yarattığı oyunlarda, bu sistemin sorunları göze batacaktır.

Bazı oyunlarda bu bulut sistemi çok da düzgün çalışmıyor. Ayrıca düşük FPS oradaki sistem değil de genelde o oyun ve sistemin bağlantısından oluyor. Yani atıyorum biri yayında 180 FPS oyun oynuyor ve oyunda kasma yok ama yayın ayarlarında veya ağ sorunu yaşanınca 30 FPS falan düşebiliyor. Benzer mantık bence bulut sistemlerinde de var.

CS'de falan çok kez denedim asla düzgün çalışmıyor. Keza benzer çok oyunculu oyunlarda da aynı sorun oluyor. Özellikle oyunda RAW input varsa daha çok sorun yaşanıyor.

Senin ağ sorunun veya oyunun bulut hizmeti ile iyi bir şekilde ayarlanmaması gibi etkenler olabiliyor. Bazen V-Sync kapatmak, oyun içinde açmak veya fare ayarları vb. değiştirmek de işe yarayabiliyor. Yani ayarlarını kurcalayın.

Kısaca CS oynayacaksanız bulut hiç de mantıklı değil. En kusursuz deneyimi sunsa da ufak saliselik zamanların fark yarattığı oyunlarda, bu sistemin sorunları göze batacaktır.

Hocam ben Steam FPS sayacını açıyordum direkt o sistem düşük FPS veriyordu. İnternetim ile alakası yoktu. Zaten 2 gün önce yeni sistem aldım ve rekabetçi oyunların GFN'den asla oynanmayacağını anlamış oldum.

Hocam ben Steam FPS sayacını açıyordum direkt o sistem düşük FPS veriyordu. İnternetim ile alakası yoktu. Zaten 2 gün önce yeni sistem aldım ve rekabetçi oyunların GFN'den asla oynanmayacağını anlamış oldum.
2,5 yıllık GFN deneyimimin sonunda rahatlıkla söyleyebilirim ki GFN ile rekabetçi oyunlar oynanmaz. Oynanmasına oynanır da, zevk vermez. Milisaniyelik gecikmeleri bile hissedersin.

Düşün ki oyun bir başka makinede çalışıyor, o makinenin ekranı senin bilgisayarına yansıtılıyor, sen kendi bilgisayarından hareket komutlarını gönderiyorsun, o bilgisayarda o komutlar işlenip uygulanıyor, o ekran senin bilgisayarına geri yansıyor. Bu süreci bu hale getirmeleri bile mucize gibi geliyor bana. Hikayeli oyunlarda GFN'yi tek geçerim.

Sistemin çok kötüdür ama yine de CS oynamak istiyorsundur, o zaman eyvallah oyna ama kendi sisteminden oynayanların tepki konusunda senden bir adım önde olacağını bilerek oyna.

2,5 yıllık GFN deneyimimin sonunda rahatlıkla söyleyebilirim ki GFN ile rekabetçi oyunlar oynanmaz. Oynanmasına oynanır da, zevk vermez. Milisaniyelik gecikmeleri bile hissedersin.

Düşün ki oyun bir başka makinede çalışıyor, o makinenin ekranı senin bilgisayarına yansıtılıyor, sen kendi bilgisayarından hareket komutlarını gönderiyorsun, o bilgisayarda o komutlar işlenip uygulanıyor, o ekran senin bilgisayarına geri yansıyor. Bu süreci bu hale getirmeleri bile mucize gibi geliyor bana. Hikayeli oyunlarda GFN'yi tek geçerim.

Sistemin çok kötüdür ama yine de CS oynamak istiyorsundur, o zaman eyvallah oyna ama kendi sisteminden oynayanların tepki konusunda senden bir adım önde olacağını bilerek oyna.

Hocam zaten ben de 2 yıldır GFN kullanıyordum. 3 gün önce sistem aldım. Gerçrkten fark çok hissediliyor.