Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YXEL

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Ankara
Selam. Hazır sistem aldığım bilgisayarıma kurulum için OEM key satın almıştım. Şimdi anakartı değiştirmeyi düşünüyorum. Bildiğiniz üzere bu lisanslar aynı anda sadece bir bilgisayarda kullanılabiliyor, anakarta gömülüyor.

Cihaz yetkilendirmesini kaldırıp yeni cihazımda aynı OEM keyi kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam. Hazır sistem aldığım bilgisayarıma kurulum için OEM key satın almıştım. Şimdi anakartı değiştirmeyi düşünüyorum. Bildiğiniz üzere bu lisanslar aynı anda sadece bir bilgisayarda kullanılabiliyor, anakarta gömülüyor.

Cihaz yetkilendirmesini kaldırıp yeni cihazımda aynı OEM keyi kullanabilir miyim?
Hayır o retail keylerde olur OEM keyler anakarta gömülü.

Hayır o retail keylerde olur OEM keyler anakarta gömülü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bildiğim kadarıyla kullanamazsınız. Öyle olsa kimse Retail Key almazdı.
Dediğiniz gibi bu durumda Retail Key'in bir anlamı kalmıyor. Kullanılmadığını biliyordum bende. Farklı bir kaynakta mümkün olduğunu okudum ama yapabildiğini göremedim açıkcası. Ya da araya kaynayan bir OEM keyin Retail olabileceği geldi aklıma.