• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Aynı şahsa ait iki motosiklet arasında plaka takası yapılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mehmet2910
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 106
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmet2910

Çalışkan
Merhaba, iki tane motorum var ve ikisi de şahsım üzerine tescilli. Motorumun plakalarını takaslayabilir miyim? Yani demek istediğim; örnek, A motorumun plakasını B ile değiştirebilir miyim?
Not: İkisinin de sahibi benim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar hocam, yapılamaz diye biliyorum. Plaka, aracın kimliği olarak görüldüğünden şahsa ait değil; aracın tescil dosyasına tanımlanır. Araç satılmadığı ya da hurdaya ayrılmadığı sürece o araçtan koparılamaz. Her iki motor da sizin üzerinizde olduğu sürece plakaları o şasilerle sabit kalmak zorundadır.
Merhabalar hocam, yapılamaz diye biliyorum. Plaka, aracın kimliği olarak görüldüğünden şahsa ait değil; aracın tescil dosyasına tanımlanır. Araç satılmadığı ya da hurdaya ayrılmadığı sürece o araçtan koparılamaz. Her iki motor da sizin üzerinizde olduğu sürece plakaları o şasilerle sabit kalmak zorundadır.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…