Merhaba, 17 yaşındayım ve ortaokul 8. sınıftan beri DEHB tanım var. Yazın Burger King veya McDonald's gibi yerlerde çalışarak 125 cc bir motosiklet almayı planlıyorum. Ancak sağımı solumu ayırt etmekte bile zorlanıyorum; bu yüzden ehliyet sınavını geçip geçemeyeceğim, geçsem bile kaza yapıp yapmayacağım, trafiği tehlikeye atıp atmayacağım konusunda büyük endişelerim var. Ayrıca iş yerinde sorun yaşayıp yaşamayacağım, ileride askerlik ve otomobil ehliyeti süreçlerinde nasıl bir yol izleyeceğim gibi konularda da kaygılıyım. DEHB'nin eğitim hayatımı olumsuz etkilemesi ve diğer bazı sebeplerle hayatımın rayından çıktığını hissediyorum. Özetle, DEHB tanısı olan 17 yaşında biri motosiklet kullanabilir mi? Bu durum riskli midir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba;
Sağlık açısından motor kullanmanız, özellikle DEHB tanısı konulduysa, sağlıklı olmayacaktır. Muhtemelen bunun bilgisini sizlere sürücü kursu söyler. Özellikle trafikte dikkat eksikliğiniz varsa zaten motor kullanmanız sağlıksız olur. Zaten eğer böyle bir düşünceniz varsa; "Kaza yaparım" veya "Endişelerim var" gibi düşünceleriniz varsa, ehliyet aldıktan sonra motorla trafiğe çıkmanız önerilmez. Geçmiş olsun.
Sağlık açısından motor kullanmanız, özellikle DEHB tanısı konulduysa, sağlıklı olmayacaktır. Muhtemelen bunun bilgisini sizlere sürücü kursu söyler. Özellikle trafikte dikkat eksikliğiniz varsa zaten motor kullanmanız sağlıksız olur. Zaten eğer böyle bir düşünceniz varsa; "Kaza yaparım" veya "Endişelerim var" gibi düşünceleriniz varsa, ehliyet aldıktan sonra motorla trafiğe çıkmanız önerilmez. Geçmiş olsun.
Son düzenleyen: Moderatör:
İsimbulamajim
Üstün
Ancak sağımı solumu ayırt etmekte bile zorlanıyorum
Motosiklet riskli ve çok dar yerlerden geçmeniz gerek bir taşıt. Kullanabilmeniz imkansız gibi bir şey.
Merhaba;
Motosiklet riskli ve çok dar yerlerden geçmeniz gerek bir taşıt. Kullanabilmeniz imkansız gibi bir şey.
Anladım, teşekkür ederim.
Merhaba, 17 yaşındayım ve ortaokul 8. sınıftan beri dehb tanım var. Yazın Burger King veya McDonald's gibi yerlerde çalışarak 125 CC bir motosiklet almayı planlıyorum. Ancak sağımı solumu ayırt etmekte bile zorlanıyorum; bu yüzden ehliyet sınavını geçip geçemeyeceğim, geçsem bile kaza yapıp yapmayacağım, trafiği tehlikeye atıp atmayacağım konusunda büyük endişelerim var. Ayrıca iş yerinde sorun yaşayıp yaşamayacağım, ileride askerlik ve otomobil ehliyeti süreçlerinde nasıl bir yol izleyeceğim gibi konularda da kaygılıyım. Dehb'nin eğitim hayatımı olumsuz etkilemesi ve diğer bazı sebeplerle hayatımın rayından çıktığını hissediyorum. Özetle, dehb tanısı olan 17 yaşında biri motosiklet kullanabilir mi? Bu durum riskli midir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Dikkat eksikliğiyle baş etmek mümkün ama bu herkes için farklı ilerler. Yeni şeyler öğrenmek ve beyni aktif tutmak faydalı olabilir, fakat dehb profesyonel destek ve doğru yöntemlerle daha sağlıklı yönetilir.
Merhaba, 17 yaşındayım ve ortaokul 8. sınıftan beri dehb tanım var. Yazın Burger King veya McDonald's gibi yerlerde çalışarak 125 CC bir motosiklet almayı planlıyorum. Ancak sağımı solumu ayırt etmekte bile zorlanıyorum; bu yüzden ehliyet sınavını geçip geçemeyeceğim, geçsem bile kaza yapıp yapmayacağım, trafiği tehlikeye atıp atmayacağım konusunda büyük endişelerim var. Ayrıca iş yerinde sorun yaşayıp yaşamayacağım, ileride askerlik ve otomobil ehliyeti süreçlerinde nasıl bir yol izleyeceğim gibi konularda da kaygılıyım. Dehb'nin eğitim hayatımı olumsuz etkilemesi ve diğer bazı sebeplerle hayatımın rayından çıktığını hissediyorum. Özetle, dehb tanısı olan 17 yaşında biri motosiklet kullanabilir mi? Bu durum riskli midir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Motor çok zor. 7-8 yaşından beri babam trafiğe kapalı alanda bana sürmeyi öğretiyor ona rağmen bazı zamanlarda az kalsa ölecekmişim gibi hissettiğim oldu. Eğer dediğiniz gibi sağınız solunuzu ayırt ederken bile dehb sorununuz varsa tavsiyem sürmemeniz hocam. Şakaya gelecek araç değil. Şu an trafiğe kapalı alanda bile sürmek yasak mı bilmiyorum ancak öyle değilse tanıdığınız birinden rica edip deneyin çünkü motor sürmek aşırı dikkat gerektirdiğinden dehb belki sorun çıkarmıyabilir. Çünkü motor sürmek aşırı fazla stimüle edici, sürekli diken üstünde olduğunuz bir eylem. Buna ek olarak baktığınız yere gidersiniz meselesi sıkıntı çıkarabilir. Bazen yola dalıp manzqraya bakarsınız veya viraj alırken, bunun sonuçları genelde çok ağır olur. En iyisi mümkün ise denemek hocam. Ek olarak ben psikolog/psikiyatrist değilim onlara da bir danışın ancak bu dediğim diken üstünde olma olayına çoğu kişi değinmez. Ne olursa olun biraz ironik olacak ama aman dikkat edin hocam.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet