Hocam yıllarca motor sürmüş, kurslarda eğitmenlik yapmış biri olarak söylüyorum. Aman dikkat edin şakaya gelmez bakın, özellikle yağmur sürüşü vs. tahmin ettiğinizden çok daha tehlikelidir bir anlık dikkatsizliğe bakar, tam ekipman olmadan bakkala bile gitmeyin, hız sıfırlarına riayet edin, hepsinden önemlisi mümkün olmadığı noktaya kadar motora binme işini erteleyin.

Markasını bilmiyorumda bu sağanakta ilk sürüşümde kaymadı isem kalitelidir diye düşünüyorum. Kasım ortası gibi havalar soğuyunca kışlık lastik almayı planlıyorum ancak.
Sağanak yağışta kaymaz zaten, su ve yer temiz. Yağmurdan sonra o lastik ile fren yaptığında ne dediğimi anlarsın.

Yerlek ıslaktı zaten, sabah ve öğlende yağmur yağdı aralıklarla. Ancak 40'ı geçmedim hız olarak. Belki onun etkisi olmuştur.😀
Hızdan ziyade hafif frenlemede sıkıntı yaşamazsın ama frene biraz daha basman gerektiği noktada kaymaya başlarsın. Yağmur sonrası yer hafif ıslak ve camurumsu olur.

Yazın en dandik lastik bile iyidir cünkü asfalt sıcak, kışın ise daha yumuşak hamurlu ve gözenekli lastik lazım.

Lastik kasktan bile önemli bana göre, ölmezsen sakat kalırsan altını başkası temizler knk, ver 5-6 kağıt yoksa borç harç bul anlas al geç.