• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Aynı ürün başka ülkelerde neden farklı fiyatlandırılıyor?

Makaleler
1
Yer
Almanya
6 ay önce MSI MODERN MD241PW monitörünü €99 karşılığında satın aldım. Bugün Türkiye’deki fiyatını kontrol ettiğimde yaklaşık 13.000 TL olduğunu gördüm. Bu, neredeyse 3,5 katlık bir fiyat farkına denk geliyor. Aradaki bu ciddi farkın sebeplerini merak ediyorum. Acaba ilgili kurumlar ve yönetimler bu tür durumlar için bir çözüm üretmeyi düşünüyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar fark olacağını zannetmem. Dediğin ürünün üretimi bittiyse ve stokta yoksa rastgele fiyattadır şu an, sen de o fiyatı görmüşsündür. Genel durum ama vergiden dolayı. Çözüm üretmeyi de düşünmüyorlar hatta aksine bu durumu nasıl daha da özgürleştiririz diye kafa yoruyorlardır.

Stok sorunu olmadığı dönemde TR fiyatı 4-5 binmiş. Yine fazla tabi de normal yani. Şu anki fiyatı alakasını hala anlamadığım, stok kalmayınca fiyat yükseltmekten dolayı oluşan bir durum. Bir yerde ilanı kaldırıp tekrar yeni ilan açmak masraflı, ondan dolayı fiyatı alınmayacak fiyata yükseltip stok gelince normal fiyatına düşürdüklerini okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum.

İfadeler: xBN
Bu kadar vergi olmaz, kar payi vardir.

Belki komik gelecek ama yurt dışından Türkiye'ye 500 bin TL'ye gelen araba 1,6 milyon TL'ye satılıyor, tek sebebi ise vergiler. Bu sebeple bahsi geçen monitöre de aynı şekilde bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…