Areyes

Uzman
Merhaba,
İlk defa Amazon'da böyle bir saçmalık yaşıyorum. Ürünün siparişini oluşturdum ve ücreti kartımdan çekildi. Siparişlerim ekranında ürünün yarın teslim edileceği bilgisi yazıyordu.
Birdenbire sipariş başlığı kırmızı renge döndü ve ödeme aracını doğrulayın yazısı geldi. Müşteri hizmetleriyle 2 görüşme gerçekleştirmeme rağmen hiçbir şekilde yardımcı olmayıp suçu bankaya attılar. Birkaç dakika sonra da siparişim tamamen iptal edildi.

Sonrasında ürünü tekrar sipariş vereyim madem dedim ama bir baktım ürün fiyatını tam 12.000 lira artırmışlar. Yine müşteri hizmetleriyle görüştüm. Mağduriyetimi dile getirip iptal edilen sipariş anındaki aynı şartlar altında tekrar sipariş oluşturmak istediğimi beyan ettim. Yine suçu bankaya atıp bizlik bir şey yok dediler. Muhatap bile olmuyorlar. Yardımcı olabileceğimiz başka bir konu var mı deyip geçiştiriyorlar.
Bankayla görüştüm herhangi bir sorun olmadığını ödemenin alındığını söylediler. Amazon siparişin iptali halinde 5-7 iş günü içinde ücret iadesi olur dedi.
İlgili görselleri ekledim.

Ekran görüntüsü 2026-03-02 094220.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-02 102121.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-02 102803.webp

Son düzenleme:
"Siparişlerim" ekranında ürünün yarın teslim edileceği bilgisi.

Bu bilgiyi belgeleyemediğiniz sürece hak iddia etmeniz zor. Bunun için de kart hareketleri yeterlidir. Kart sipariş esnasında müsait olmasa bile Amazon'un 3D ödeme yöntemi kullanmaması ve sipariş sonrası birkaç ödeme denemesi yapması gibi farklı bir geleneği mevcut.

Kartta çekim/iade bilgisi varsa evet, hak sahibisiniz. Ancak aksi durumda Amazon, "ödeme alamamışız, deneme süresi geçince sipariş iptal edildi" demekten öte gitmeyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konudan bağımsız bence sizin için daha iyi olmuş. 5080'e o kadar para vermenize gerek yok. :D
Alışveriş yaparken ASUS marka ekran kartı ve anakart ürünlerini tercih ederim genelde. Gücümün yetmediği yerde başka markaları düşünebilirdim ancak.

"Siparişlerim ekranında ürünün yarın teslim edileceği bilgisi "

bu bilgiyi belgeleyemediğiniz sürece hak iddia etmeniz zor. Bunun içinde kart hareketleri yeterlidir. Kart sipariş esnasında müsait olmasa bile amazonun 3d ödeme yöntemi kullanmaması ve sipariş sonrası birkaç ödeme denemesi yapması gibi farklı bir geleneği mevcut.

Kartta çekim/iade bilgisi varsa evet hak sahibisiniz ancak aksi durumda amazon, ödeme alamamışız deneme süresi geçince sipariş iptal edildi demekten öte gitmeyecektir.
Sık sık amazon kullanırım ve hatta bir ürün satın alacağım zaman ilk baktığım yer amazon olur. Böyle bir sorun yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi. Bu sebeple yarın teslim yazısını kayda almadım. Ancaaak tam bu satırları yazarken aklıma gönderdikleri mail geldi. İşte onun ekran görüntüsü...
Ekran görüntüsü 2026-03-02 105217.webp

THH'ye size gelen maille, banka dekontunuzla ve eski-yeni fiyatlarla başvurabilirsiniz.

Ne zaman sonuçlanır bilmem, birkaç ay kartsız kalabilirsiniz. İnternette araştırın genel olarak süreç ne kadar sürüyor diye.

THH'ye size gelen maille, banka dekontunuzla ve eski-yeni fiyatlarla başvurabilirsiniz.

Ne zaman sonuçlanır bilmem, birkaç ay kartsız kalabilirsiniz. İnternette araştırın genel olarak süreç ne kadar sürüyor diye.
Banka hareketi önemli, eğer varsa evet, yoksa uğraşmaya değmez.

Her türlü uğraşmaya değer.

Başvurun THH'ye hocam.
Sonucunda elime ne geçecek? THH beni haklı buldu diyelim yapacağı en fazla aynı fiyattan ürünü bana temin ettirebilir. Başka bir işe yarayacağını sanmıyorum. Geçen süre boyunca hem kredi kartımın kullanılamaz olma ihtimali var hem de ekran kartına sahip olamamış oluyorum. Kaldı ki Prime versiyonunu satın aldım tekrardan.

Konu sadece benim elime ne geçeceği de değil aslında. Firmaya farklı bir yaptırımı olacak mı? Firma bunu tekrar yapmaması gerektiğini idrak edebilecek mi? Süreci dikkate bile almayacaklarına hatta ve hatta haberlerinin bile olmayacağına eminim.