5643

Yetkin
Makaleler
3
Merhaba,

AYT Edebiyat'a Deniz Hoca'nın kamp kitabıyla çalışıyorum. Önce hocadan dinleyip, ardından kitaptaki önemli yerleri not alıp deftere öyle yazıyorum. Şu zamana kadar bir tekrar yapamadım bu derse. Notlara nasıl çalışmalıyım?

Merhaba,

AYT Edebiyat'a Deniz Hoca'nın kamp kitabıyla çalışıyorum. Önce hocadan dinleyip, ardından kitaptaki önemli yerleri not alıp deftere öyle yazıyorum. Şu zamana kadar bir tekrar yapamadım bu derse. Notlara nasıl çalışmalıyım?
AYT Edebiyat tekrarını etkili bir şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Konu Listesi Oluştur:
- Edebiyat dersinde işlediğin ana konuları ve alt başlıkları listele. Bu, hangi konularda daha fazla çalışman gerektiğini görmek için faydalı olacaktır.

2. Düzenli Not Alma:
- Her konudan öğrendiklerini özetle. Anahtar kelimeler ve önemli tanımları yaz. Özellikle Deniz Hoca’nın vurguladığı veya kitaptaki dikkat çekici noktalara odaklan.

3. Görsel Yardımcılar Kullan:
- Zihin haritaları, grafikler ve tablolar oluştur. Görsel materyaller, bilgiyi daha iyi hatırlamanı sağlar.

4. Tekrar Programı Hazırla:
- Günlük, haftalık ve aylık tekrar planı yap. Her gün belirli bir konuya odaklanarak tekrar et.

5. Pratik Soruları Çöz:
- Kitapta veya internet üzerinde bulabileceğin AYT Edebiyat sorularını çöz. Bu, konuları pekiştirmek için oldukça etkilidir.

6. Arkadaşlarınla Çalış:
- Çalışma grupları oluştur. Arkadaşlarınla birlikte tartışmak, bilgiyi derinleştirir ve farklı bakış açıları kazanmanı sağlar.

7. Zaman Yönetimi:
- Haftalık çalışma saatleri ayarlayarak, her konuyu eşit derecede tekrar et. Böylece hiçbir konuyu ihmal etmemiş olursun.

8. Duyarak Öğren:
- Edebiyat dersinin akışını anlamak için, dersle ilgili videolar izleyebilir veya sesli not alarak dinleyerek tekrar edebilirsin.

9. Öz Değerlendirme:
- Her tekrarın sonunda, öğrendiklerini ve hala zorlandığın noktaları değerlendirmek için kısa bir test yap.

Bu adımları takip ederek AYT Edebiyat tekrarı yapabilir, bilgilerini pekiştirebilirsin. Başarılar!