2 eşit kok çift katlı kok varsa nasıl çift fonksiyon olur y eksenine göre simetrik demek değil mi çift fonksiyon y eksenine göre simetrik alınırsa iki farklı kök çıkmaz mı?
Tamam zaten teğet durumda eşit kok olur farklı 1 tane kök çıkar senin dedigine göre örnek veriyorum 2 ve -2 olur köklerY eksenine göre simetrik zaten aynı noktanın ters işaretli olması değil midir? Kendi dediğini kendin çürütmüşsün![]()
Toplamları sıfır olan kökte iki durum olmaz mı? Ya iki kök aynıdır ve o değer sıfırdır (x^2 gibi). Ya da x^2-4 gibi yine çift fonksiyondur ama orijinde değilde -4'de y eksenini kestiğinden iki simetrik kök vardır. O değilde biz neyi tartışıyoruz?
Tamam zaten teğet durumda eşit kok olur farklı 1 tane kök çıkar senin dedigine göre örnek veriyorum 2 ve -2 olur kökler.
Zaten soruda da X yerine -6 koyunca denklem kareli ifade gelir diskirmant 0 olur çift katlı kok.
Hocam yukarda 2 eşit reel kök varsa çift katlı demişsiniz bunlar nasıl çift fonksiyon olur onu anlamadım çift fonksiyon olursa zaten 2 farklı kök cikmaz mi ?Dediğimin soru ile alakası yok, sorunun cevabı teğet olacağından -6 zaten yukarıda açıkladım.
Çift katlı çift fonksiyon demek değildir ki. Ufak bir hata olmuş sanırım. Çift kat iki kökün aynı değerde olması, çift fonksiyon ise iki kökün birbirinin eksilisi olması demektir. x^2 ile x^2-4 gibi. x^2 hem çift fonksiyon hem çift katlı iken x^2-4 sadece çift fonksiyondur.Hocam yukarda 2 eşit reel kök varsa çift katlı demişsiniz bunlar nasıl çift fonksiyon olur onu anlamadım çift fonksiyon olursa zaten 2 farklı kök cikmaz mi ?
Aynen hocam bende böyle düşünmüştüm iyi aksamlarÇift katlı çift fonksiyon demek değildir ki. Ufak bir hata olmuş sanırım. Çift kat iki kökün aynı değerde olması, çift fonksiyon ise iki kökün birbirinin eksilisi demektir. x^2 ile x^2-4 gibi. x^2 hem çift fonksiyon hem çift katlı iken x^2-4 sadece çift fonksiyondur.
(x - 1)^2
((x + 1)\cos(\pi / 6) - y\sin(\pi / 6))^2 = 3(y\cos(\pi / 6) + (x + 1)\sin(\pi / 6))
Türev limit integral bir de parabol. Çok güzel konular, unutulmuyor; bulmaca gibi zevk veriyor. Integra'li kaldırmak acaba yine hangi aydının fikriydi merak konusu![]()
İntegralin içini zaten boşaltmışlardı. Ama en azından temel olarak ne işe yaradığını bilerek üniversiteye gidiliyordu. Şimdi o da yok. 10 sene içinde 4 işlemle alırlar üniversiteye demedi demeyin.
Ne demek istediğinizi hala anlamadım. Desmos graph diye aratıp şunları yazarsanız kökleri aynı olan veya kökleri toplamı sıfır olan parabollerin y eksenine göre simetrik olmak zorunda olmadığını görebilirsiniz. Sınavda karşınıza çıkar mı, hayır.
Kod:(x - 1)^2 ((x + 1)\cos(\pi / 6) - y\sin(\pi / 6))^2 = 3(y\cos(\pi / 6) + (x + 1)\sin(\pi / 6))