seeraddar

Yetkin
Öncelikle ben AYT Matematik'e dair hiçbir şey bilmiyorum. Şu an 12. sınıftayım ve matematik dersim yok. 11. sınıfta vardı ancak o da temel matematikti, hatta temel matematiğin bile temeli gibiydi. Yani “Ayşe'nin yaşı, Fatma'nın yaşının iki katının beş fazlasıdır.” tarzında sorular çözüyorduk.

AYT'ye dair hiçbir fikrim yok. Şu an TYT'de geometri dışında matematiği neredeyse fulleyecek seviyedeyim. Ancak TYT'm ne kadar iyiyse, AYT'm bir o kadar kötü. Bu yüzden açıkçası 3D'nin VDD'sini almak bana biraz abartı geldi; yürümeyi öğrenmeden koşmak gibi. Bu nedenle Mert Hoca'yı tercih etmeyi düşünüyorum. Hatta bugün siparişleri vereceğim.

Mert Hoca'nın yanına yine Mert Hoca'nın soru bankasını, ardından da Bilgi Sarmal'ı ekleyeceğim. Bunların yanında Eyüp B, Ergi, Barış, 3D, Orijinal gibi kaynakların tamamını alıp çözmeyi düşünüyorum.

Ancak bu kitapları nasıl çözmem gerektiği konusunda bir fikrim yok. Bütün konuları bitirdikten sonra mı diğer kitaplara geçip sadece soru çözümü yapmalıyım, yoksa belirli aralıklarla tekrar mı etmeliyim, emin değilim.

Bunun nedeni şu: TYT Matematik'te özellikle ilk 12 konuda çok fazla “ıvır zıvır” bilgi var. Mesela “Aralarında asal olan iki sayının EBOB'u 1'dir.” gibi. AYT'de de bu tarz ayrıntılar var mı bilmiyorum. Eğer varsa tekrar etmem gerekir, yoksa kitabı bitirdikten sonra üç farklı kaynakla (örneğin Eyüp B, Ergi, Barış) ilerleyebilirim.

AYT'nin yapısını bilenler cevap verirse sevinirim.

Sıralama şöyle olmalı: Vdd>mert hoca sb>bs>3d>eyüp b>barış(ergi'nin seviyesini bilmiyorum o yüzden yorum yapamıyorum). Ancak her bir konuyu tüm bu kaynaklardan çözersen iş çok uzar. Bana kalsa vdd>mert hoca sb>bs>3D şeklinde ilerleyip kalanlar geriden takip veya deneme şeklinde çözmen hem vakit hem anlama açısından daha yararlı olacaktır. Çünkü matematik ezber değildir öğrendim her şeyi çöziyim. Konunun çay gibi demlenmesi lazım. Demlenmeden eyüb b ve barış gibi kaynakları çözersen verimsiz olur. AYT'dede bilgi var maalesef. Mesela parabolün deltası şu olurda parabolun tepe noktası şurada olur. Bilmem ne olursa fonksiyon azalandır. Ancak bunlar konuyu dinledikten sonra soru çözdümü ezber olmaktan çıkacak. Hatta bir yerden sonra o kadar iyi olacaksınki bir konuyu kolay yöntem olsun diye başka bir konu ile çözüceksin.

Not: Mert hoca soru bankası zor ise onun önüne bs'yi alabilirsin.

Son düzenleme: