AYT Tarih'e çalışılmalı mı?

Thanos

Üstün
Dostlar TYT Tarih'i bitirdim, tarih hocama sorduğumda TYT Tarih de, AYT Tarih de bir işleniyormuş, yani TYT bitince ikisi de bitmiş oluyor dedi. Direkt TYT-AYT soru bankası al, çözmeye başla dedi. Sizce AYT konu anlatım kitabı alıp oradan da bitirmeli miyim yoksa direkt TYT-AYT tarih soru bankası alıp çözmeye başlayayım mı?

Ben gene işi riske atmayayım zaten konular benzer AYT tarih konu anlatımı alayım diyorum yarın siz ne diyorsunuz?

• AYT Tarih konularını TYT ile büyük ölçüde örtüştüğü için doğrudan TYT-AYT tarih soru bankasına geçmek mantıklı olabilir.
  • Eğer TYT Tarih'i tam olarak anlamışsan, AYT soru bankasına geçmek, bilgilerini pekiştirmek için iyi bir yöntemdir.
  • Ancak, belirli konularda eksik hissettiğin veya kavramakta zorluk yaşadığın noktalar varsa, bir AYT konu anlatım kitabı almak yararlı olabilir.
  • Önerim, öncelikle TYT-AYT tarih soru bankasını çözmen, sonra eksik hissettiğin yerlerde konu anlatımı kitabına yönelmen olacaktır.
  • Eğer dikkate alabileceğin kaynak kitaplar ve çözüm bankaları varsa, onlardan da yararlanmaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…