Sene boyunca adamakıllı fen çalışmadım. Matematiğim özellikle AYT matematiğime güveniyorum. Kalan zamanda AYT ve TYT fende hangi konulara çalışılmalı? Ayrıca konu bilmediğim için çalışabileceğim herhangi kanal önerisi var mı? Hedefim sayısaldan minimum 200-250k yapmak. Garanti çalış dediğiniz konulara çalışsam yeterli fen için.
Detaylar
Kim cevapladı?TYT Kimya mol dışındaki tüm konular basittir. Mol biraz emek ister. O yüzden tüm TYT Kimya çalışılabilir. => Görkem Şahin
TYT Biyoloji de aynı şekilde Temel Bileşenler ve Hücre konusu biraz emek ister gerisi kolaydır. => Selin Hocan, Biosem, Betül Biyoloji
TYT Fizik saf yorum gücü ve bilgi ister. TYT Fizikte her konuya çalış aksi hâlde AYT Fizikte sorun yaşarsın. Veya istersen pek tavsiye etmem ama AYT'den başla direkt anlarsın ama biraz bocalarsın kavramlar konusunda. => Altuğ Güneş, Özcan Aykın, Benim Hocam
AYT Biyoloji ezber ister ve bol soru çözümü gerek. Ne kadar çalışırsan o kadar net alırsın tavsiyem 11. sınıfa çalış, 12. sınıfta yetişirse Bitkileri çalış. Genden Proteine bakabilirsin. => Dr. Biyoloji
AYT Kimya bol soru çözümü ve Mol konusu ister. Mol konusunu bilmeden asla yapamazsın. Çıkan sorular formüller ile yapılabiliyor, Organ Kimya ezberdir ~4 soru çıkar. => Simyacı
AYT Fizik için ise formül bilmen ve bunları yorumlaman gerekiyle. Yorumlama yapmadan yapılmıyor ama bence 11. sınıf 12. sınıfa göre daha zor. Net getirmek için konulara bakıp ona göre çalışabilirsin. => Altuğ Güneş
TYT Biyoloji de aynı şekilde Temel Bileşenler ve Hücre konusu biraz emek ister gerisi kolaydır. => Selin Hocan, Biosem, Betül Biyoloji
TYT Fizik saf yorum gücü ve bilgi ister. TYT Fizikte her konuya çalış aksi hâlde AYT Fizikte sorun yaşarsın. Veya istersen pek tavsiye etmem ama AYT'den başla direkt anlarsın ama biraz bocalarsın kavramlar konusunda. => Altuğ Güneş, Özcan Aykın, Benim Hocam
AYT Biyoloji ezber ister ve bol soru çözümü gerek. Ne kadar çalışırsan o kadar net alırsın tavsiyem 11. sınıfa çalış, 12. sınıfta yetişirse Bitkileri çalış. Genden Proteine bakabilirsin. => Dr. Biyoloji
AYT Kimya bol soru çözümü ve Mol konusu ister. Mol konusunu bilmeden asla yapamazsın. Çıkan sorular formüller ile yapılabiliyor, Organ Kimya ezberdir ~4 soru çıkar. => Simyacı
AYT Fizik için ise formül bilmen ve bunları yorumlaman gerekiyle. Yorumlama yapmadan yapılmıyor ama bence 11. sınıf 12. sınıfa göre daha zor. Net getirmek için konulara bakıp ona göre çalışabilirsin. => Altuğ Güneş
TYT kimya mol dışındaki tüm konular basittir. Mol biraz emek ister. O yüzden tüm TYT kimya çalışılabilir. => Görkem Şahin.
TYT biyoloji de aynı şekilde temel bileşenler ve hücre konusu biraz emek ister gerisi kolaydır. => selin hocan, biosem, betül biyoloji.
TYT fizik saf yorum gücü ve bilgi ister. TYT fizikte her konuya çalış aksi hâlde AYT fizikte sorun yaşarsın. Veya istersen pek tavsiye etmem ama AYT'den başla direkt anlarsın ama biraz bocalarsın kavramlar konusunda. => altuğ güneş, Özcan aykın, benim hocam.
AYT biyoloji ezber ister ve bol soru çözümü gerek. Ne kadar çalışırsan o kadar net alırsın tavsiyem 11. sınıfa çalış, 12. sınıfta yetişirse bitkileri çalış. Genden proteine bakabilirsin. => dr. Biyoloji.
AYT kimya bol soru çözümü ve mol konusu ister. Mol konusunu bilmeden asla yapamazsın. Çıkan sorular formüller ile yapılabiliyor, organ kimya ezberdir ~4 soru çıkar. => simyacı.
AYT fizik için ise formül bilmen ve bunları yorumlaman gerekiyle. Yorumlama yapmadan yapılmıyor ama bence 11. sınıf 12. sınıfa göre daha zor. Net getirmek için konulara bakıp ona göre çalışabilirsin. => altuğ güneş.
Cevabınız için teşekkürler hocam. Biraz daha kendimi izah edersem TYT Max 50 AYT Max 10 net civarındayım.
Kalan zamanda AYT fen yüklemesi ve matematik yapmayı planlıyorum. AYT fende fizikten sadece modern fizik, dalga mekaniği gibi ezber konuları, kimyadan organik-çözelti-atom teorisi gibi biyolojiden ise sistemlere biraz yatkınlığım var sistemlerin hepsini ve zaman kalırsa genden protein-bitki-ekoloji yapmak istiyorum. Sizce kalan zamanda bu saydığım konular çalışılıp mayıs ayı bitmeden AYT fenden 10-15 net çıkar mı?
Ayrıca TYT fenden de biraz konu eksiğim var. TYT fenden ise fiziğin kesin çıkan konuları dalgalar-optik-sıcaklık-fizik bilimi-madde ve özellikleri, kimyadan mol dahil her konu sadece mol ve kimyasal hesaplamalarda eksiğim var. Biyolojininde her konusunu çalışsam TYT fende 10 net garantiler miyim ve yetişir mi?