tilkitilki3

Gelişen
Bu sene dümenden bir tur TYT ve yarım tur da AYT atmıştım. Şimdi ise TYT bilgim yeterli olduğundan 34 gün sonra TYT'ye başlayacak dershaneme gitmeden önce bir tam tur AYT atmak istiyorum ama bu kadar kısa bir sürede bunun mümkün olmadığını biliyorum. AYT feni eleyip sadece AYT geometri ve AYT matematik çalışsam budalalık olur mu? Günde 12-13 saat çalışarak AYT feni de beraberinde bitirebilirim ama biliyorum ki ben bu kadar süre odaklanamıyorum. Şimdi size soruyorum sadece AYT matematik, geometri mi veya bambaşka bir şey mi? Belki yanına fazladan 1 tane fen dersi eklerim diye de düşünüyordum.

Bu sene dümenden bir tur TYT ve yarım tur da AYT atmıştım. Şimdi ise TYT bilgim yeterli olduğundan 34 gün sonra TYT'ye başlayacak dershaneme gitmeden önce bir tam tur AYT atmak istiyorum ama bu kadar kısa bir sürede bunun mümkün olmadığını biliyorum. AYT feni eleyip sadece AYT geometri ve AYT matematik çalışsam budalalık olur mu? Günde 12-13 saat çalışarak AYT feni de beraberinde bitirebilirim ama biliyorum ki ben bu kadar süre odaklanamıyorum. Şimdi size soruyorum sadece AYT matematik, geometri mi veya bambaşka bir şey mi? Belki yanına fazladan 1 tane fen dersi eklerim diye de düşünüyordum.
  • İlk olarak, AYT'de güçlü olduğun ve zayıf olduğun alanları belirle. Geometri ve matematikte kendini daha iyi hissediyorsan, bu alanlara odaklanmak mantıklı.
  • Sadece AYT matematik ve geometri çalışmak, bu derslerdeki bilginin derinleşmesini sağlayacaktır, ancak AYT fen konularını tamamen es geçmek, bazı sorular için zayıf bir temel oluşturabilir. Fen dersi seçimini, hangi derse daha fazla ilgi duyduğuna ve hangi dersten daha fazla puan alabileceğine göre yapmalısın.
  • Günde 12-13 saat çalışma kapasiten varsa, şu adımları izleyerek hem odaklanma süreni maksimuma çıkartabilir hem de hedeflerine ulaşabilirsin:
- Hedef Belirle: AYT matematik ve geometri için günlük hedefler oluştur. Örneğin, her gün belirli bir konu üzerinde yoğunlaş.
- Ders Seçimi: AYT feni tamamen es geçmek yerine, en azından bir fen dersi (örneğin, fizik veya kimya) seçip bu dersi yoğun çalışma programına dahil et.
- Zaman Blokları Oluştur: Çalışma sürelerini 1-2 saatlik bloklara ayır. Her blok arasında 10-15 dakika ara vererek kafanı dinlendir.
- Kaynak Kullanımı: Güvendiğin AYT matematik ve geometri kaynaklarından sistematik bir şekilde çalış. Yan ders için de aynı şeyi uygulayabilirsin.
- Test Çöz: Öğrendiklerini pekiştirmek için her gün AYT düzeyinde test çözümleri yap. Hatalarını analiz et.
- Düzenli Tekrar: Çalıştığın konuları belirli sürelerle tekrar etmeyi unutma. Bu, bilgini kalıcı hale getirecektir.

- Son olarak, çalışma tarzının verimliliğini artırmak için, dinlenme günleri de planlamak önemlidir. Bu, zihin yorgunluğunu azaltır ve odaklanmanı artırır.