Ben Filistin'i destekle demiyorum, İsrail'i destekleme, dost olma diyorum. Yiyin birbirinizi ete para vermeyin ile başlayan bir atasözümüz var bu konuda da gayet uygulanabilir.
Sana ihanet etmek için kurulan, bayrağındaki kırmızılığın bile bu ihaneti ifade ettiği devlet için kardeşini düşman belliyorsan, kardeşlerimizin sevgine ihtiyacı yok zaten. Azerbaycan kardeş ülkemizdir.
Sana ihanet etmek için kurulan, bayrağındaki kırmızılığın bile bu ihaneti ifade ettiği devlet için kardeşini düşman belliyorsan, kardeşlerimizin sevgine ihtiyacı yok zaten. Azerbaycan kardeş ülkemizdir.
İsrail'i sevmemek ve desteklememek ≠ Filistin sempatizanı olmak. Ayrıca İsrail soykırımında açlıktan ölen, beşiğinde bombalanan bebeklerin Filistin bağımsızlığında Osmanlı'ya karşı savaştığını düşünmüyorum. Hatta Filistin halkının bayraklarının ne anlama geldiğini düşünecek vakti olduğunu da düşünmüyorum.
"İsrail'i sevmemek ve desteklememek ≠ Filistin sempatizanı olmak. Ayrıca İsrail soykırımında açlıktan ölen, beşiğinde bombalanan bebeklerin Filistin bağımsızlığında Osmanlı'ya karşı savaştığını düşünmüyorum. Hatta Filistin halkının bayraklarının ne anlama geldiğini düşünecek vakti olduğunu da düşünmüyorum."
"İsrail'i sevmemek ve desteklememek ≠ Filistin sempatizanı olmak. Ayrıca İsrail soykırımında açlıktan ölen, beşiğinde bombalanan bebeklerin Filistin bağımsızlığında Osmanlı'ya karşı savaştığını düşünmüyorum. Hatta Filistin halkının bayraklarının ne anlama geldiğini düşünecek vakti olduğunu da düşünmüyorum."
Beni ilgilendirmez ne oluyor orada. Eğer düşmanımı destekliyorsa o benim düşmanım.
Eğer bu yüzden bizden nefret ediyorsanız zor duruma düştüğünüz zaman gelip kapımızı dövmeyin. Yardım ediyoruz, helal ediyoruz ama gidip de arkamızdan konuşmayın. Sizin gibilere ne yardım, ne kardeşlik ne de sevgi lazım.
Bunu konuşuyorsunuz da Hocalıda ölen o bebekleri destekleyen Filistin halkına ne diyorsunuz?
Vaktin olmadığı yok, konuyu geçiştiriyorsun.
Beni ilgilendirmez ne oluyor orada. Eğer düşmanımı destekliyorsa o benim düşmanım.
Eğer bu yüzden bizden nefret ediyorsanız zor duruma düştüğünüz zaman gelip kapımızı dövmeyin. Yardım ediyoruz, helal ediyoruz ama gidip de arkamızdan konuşmayın. Sizin gibilere ne yardım, ne kardeşlik ne de sevgi lazım.
Hocam, konunun başlığı Azerbaycan ile İsrail arasındaki yakınlık üzerine. Karşı taraf bu yakınlıktan hoşlanmadığını ve gerekçesini açıkça belirtmiş. Buna rağmen siz, ısrarla onu köşeye sıkıştırmaya çalışıyorsunuz. O, sorunuza yanıt vermiş ve nedenini açıklamış; bu noktada size düşen eleştirmek değil, anlamaya çalışmaktır. Ayrıca, Azerbaycan dışında hangi dost ülke İsrail’le yakınlık kurarsa kursun, ona yönelik tavrımız da muhtemelen olumlu olmayacaktır.