Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

N2mYoqh

Uzman
Yer
Afyonkarahisar
Arkadaşlar, dün akşam Gigabyte sitesinden anakartın BIOS güncellemesini yapayım dedim. Sitede gördüğüm en son sürümü indirip flash belleğe attım. BIOS güncellemesini yaptı ama sonrasında bilgisayar açılmadı. Açılır gibi olup direkt mavi ekran hatası veriyor. Format atmak istedim bu sefer de depolama olarak kullandığım HDD gelmedi. Videolara bakarak yapmaya çalıştım. Format ekranında biçimlendirme butonlarinin hepsi kapalıydı. Kısaca ne yapmam gerekiyor? Yeni anakart almak istemiyorum. Bütçem şu aralarda pek uygun değil. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows'u UEFI mi yoksa MBR mi kurmuştunuz? Mevcut diskteki bootloader zarar görmüş olabilir. Yeniden yazmayı deneyin.

Onu nasıl yapacağım bilgim yok.
Windows'u UEFI mi yoksa MBR mi kurmuştunuz? Mevcut diskteki bootloader zarar görmüş olabilir. Yeniden yazmayı deneyin.

Çözüm

Recep bey disk sökme yapmadım hiç bir şekilde ne olduysa bios güncellemesinden sonra sistem açılmadı anakart arayüzüne erişim var ama işletim sistemi açılmıyor

Uefi olarak sizin videoyu izlerim rufus ile hazırladığınız am orada ben fat32 seçtim bu sorun teşkil eder mi

Sürücüleri kurdun da BIOS üzerindeki ayarlardan bahsediyorum. Vakti zamanında kullandığım bir anakart ve default AHCI ayarı ile geliyordu. Bilemiyorum.

Diğer yorumlar daha gerçekçi olabilir ama benim başıma geldiğinde böyle çözülmüştü. CMOS reset anakarttan BIOS pilini çıkardıktan sonra kartınızdaki 2 pine bir tornavida değdirerek yapılıyor. (Pinler sizin anakartınızda nerede tam bilmiyorum onu Google'dan öğrenebilirsiniz.) BIOS pilini çıkarın, RAM'leri çıkarın geri takın belki öyle de işe yarayabilir. Ama dediğim gibi benim bildiklerim kişisel yaşadığım olaydan. Diğer yorumlar daha aydınlatıcı olabilir. Zaten benim yazdıklarım basit denemeler.

Son düzenleyen: Moderatör: