Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

N2mYoqh

Uzman
Yer
Afyonkarahisar
Arkadaşlar, dün akşam Gigabyte sitesinden anakartın BIOS güncellemesini yapayım dedim. Sitede gördüğüm en son sürümü indirip flash belleğe attım. BIOS güncellemesini yaptı ama sonrasında bilgisayar açılmadı. Açılır gibi olup direkt mavi ekran hatası veriyor. Format atmak istedim bu sefer de depolama olarak kullandığım HDD gelmedi. Videolara bakarak yapmaya çalıştım. Format ekranında biçimlendirme butonlarinin hepsi kapalıydı. Kısaca ne yapmam gerekiyor? Yeni anakart almak istemiyorum. Bütçem şu aralarda pek uygun değil. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows'u UEFI mi yoksa MBR mi kurmuştunuz? Mevcut diskteki bootloader zarar görmüş olabilir. Yeniden yazmayı deneyin.

Onu nasıl yapacağım bilgim yok.
Anakartınızla uyumlu son sürüm burada:

Zaten tek model ve revziyon olduğu için uyumlu ama Siz doğrudan en son sürüme güncelleyebilirsiniz. Zira sürüm notlarına bakarsanız bazı sürümlere güncellemeden önce eski bir sürüme güncellemeniz gerekiyor. Yani ara güncelleme yapmanız gerekiyor.

Güncellemeden önceki BIOS sürümünüz neydi? Hatırlıyor musunuz?

Anakartınızla uyumlu son sürüm burada:

Zaten tek model ve revziyon olduğu için uyumlu ama Siz doğrudan en son sürüme güncelleyebilirsiniz. Zira sürüm notlarına bakarsanız bazı sürümlere güncellemeden önce eski bir sürüme güncellemeniz gerekiyor. Yani ara güncelleme yapmanız gerekiyor.

Güncellemeden önceki BIOS sürümünüz neydi? Hatırlıyor musunuz?

Evet hatırlıyorum F65 idi formattan sonra şu anda F67 görünüyor.

Şu an buradayım biçimlendirme yapmama izin vermiyor ekran.

Değerli arkadaşlar önerilerinizi dinledim sistemde ne varsa söktüm. BIOS pili de dahil eski işletim sistemi flash belleği ile yeniden format attım. Recep beyin verdiği linkteki ISO dosyasını tekrar yazdırıp sıfırdan format attım. Ayrıca anakart arayüzünde AHCI of/on diye bir şey var onu off konumuna getirdim. Şimdilik sorunsuz çalışıyor. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 20241004_175508.webp
    20241004_175508.webp
    686,3 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör: