B450M Mortar Max anakarta Ryzen 5 5500 takınca CPU debug ışığı yanıyor

Tüm parçaları ondan ona aktarıp denemek lazım ama uzun iş olacak senin için. Sistemi açarken anakarttaki tüm bileşenleri çıkarıp dener misin ayrıca tek slot RAM olsun SSD HDD çıkar anakartın arkasından klavye USB hariç usbleri sök. XMP EXPO gibi ayarlar kapalı olsun. Amaç saf BIOS ile görüntü alabilmek ilk. b450m S2H'daki BIOS sürümü güncel mi?

B450Mdeki sürüm güncel şu anda 3100ü geçirdim mortara denemek amaçlı. B450M ile 5500U takıp BIOS'a gireceğim görüntü alıp almadığımı denemek için, çalıştığından eminim ama deneme amaçlı.

Belirttiğim gibi 5500 sağlam BIOS'tayım görüntü alabiliyorum.

Hocam tüm parçaları aktardım aslına bakarsanız dün bu setupu direksiyon setimle takasladım ve tüm parçaları tek tek iki sistemde de denedim. Tek sorunum işlemciden Mortar'da görüntü alamamak, bozuk desem çalışmayan yeri yok bozuk değil.

Dosya Ekleri

• image.webp
    121,9 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, dediğim gibi siz tekrardan MSI anakartı BIOS'unu en güncel sürüm yükleyin sonra, BIOS sıfırlayın, pili çıkarın takın , XMP kapatın, tek kanal RAM olsun sistemde öyle denemeye çalışın hatta farklı bir ekran kartı varsa öyle deneyin ya da HDMI DP kablosunu değiştirin ve deneyin.

Farklı kablo varsa onlarla da dene HDMI, DP, ekran kartının arkasındaki slotların yerlerini değiştir. Hatta anakartın en altındaki PCI Express slotuna bile takıp deneyebilirsin.

Son düzenleme:

Hocam dediğiniz şeyleri demin denedim sadece son sürüm değil. Dediğiniz sürümde sadece farklı bir GPU ile denemedim bir de onu da yaparım şimdi 2. sistemdeki 5500XT'yi takıp.

Eğer olmazsa da ekran kartı istiyorum sistemi bir RTX 3070 benzeri kart ile takaslarım ya da satarım zaten. 2 adet sistem var sırf Mortar Max için 5500'den 3100 işlemciye düşmekte saçma olur.

Hiçbir şey değişmedi farklı ekran kartı takılı fakat CPU Debug LED hala yanıyor.

Dosya Ekleri

• image.webp
    384,3 KB · Görüntüleme: 49
Daha da aklıma bir şey gelmiyor. PSU da denedin mi?

Evet PSU sağlam şu an Mortar'a takılı olan PSU zaten eski PSU 5500 ile kullanıyordum. Öbür sistemde Zalman var onda da takmıştım 5500U görüntü alamadım.

Daha da aklıma bir şey gelmiyor. PSU da denedin mi?

Sanırım satmak en mantıklı olan MSI anakartlar kadar şimdiye kadar beni bu kadar yoran anakart Casper'in dahilisiydi. Hazır kasasının anakartı 2015 gibi uğraştırmıştı bu kadar.

Bilgisayarlar hakkında çok bir şey bilmiyorum ama 5500'ün dahili grafik işlemcisi yoksa ve BIOS'tan dGPU ayarı vardı o ayarı ellediyseniz BIOS'a girmiyor olabilir arkadaşıma yaşanmıştı BIOS'u sıfırlayıp dener misiniz? He bir de belki CPU Power tam takılı olmayabilir kablolardan kontrol etmeyi unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…