otrayt536

Uzman
Bilgisayarı kapatırken CPU ışığı kırmızı yanıyor ve bilgisayar kapanmıyor, arkadan kapatmak zorunda kalıyorum. Anakrtın üzerindeki yeniden başlatınca açılıyor ama anakartın üzerindeki CPU ışığı yanmaya devam ediyor. Ekstra bilgisayarı başlatırken uzun sürede açılıyor.
  • AMD Ryzen 5 7500F.
  • Crucial Pro 2x16 6000MHz CL36.
  • Gigabyte X870 Gaming X WI-FI7
  • Samsung 970 Pro 512 GB.
Ekstra bazen BIOS kendini sıfırlıyor.
BIOS pilini değiştirdim devam etti.
@Ayhan Dönmez.

Bilgisayarı kapatırken CPU ışığı kırmızı yanıyor ve bilgisayar kapanmıyor, arkadan kapatmak zorunda kalıyorum. Anakrtın üzerindeki yeniden başlatınca açılıyor ama anakartın üzerindeki CPU ışığı yanmaya devam ediyor. Ekstra bilgisayarı başlatırken uzun sürede açılıyor.
  • AMD Ryzen 5 7500F.
  • Crucial Pro 2x16 6000MHz CL36.
  • Gigabyte X870 Gaming X WI-FI7
  • Samsung 970 Pro 512 GB.
Ekstra bazen BIOS kendini sıfırlıyor.
BIOS pilini değiştirdim devam etti.
@Ayhan Dönmez.

BIOS Default alın, sonrasında Memory Context Restore ve Power Down kapatın. Fast Boot mevcut ise kapatın. Bank Refresh Mode ayarını Normal seçin. 30 saniyede Train edip kırmızı sönüyorsa sorun yok demektir. Doğal süreç böyle. Opsiyonel Nitro ayarları uygulayın ilgili kısımdan. Nitro açtıktan sonra RX-1, TX-2, Control-1 kalsın. Kaydedip çıkın.

Restart ve Cold Boot'ta baştan Train etmesi normal. 30 saniyede Train biter, kırmızı sönmesi gerekli. Takılı kalma sorunu varsa başka sebepler düşünülür.

BIOS default alın, sonrasında Memory context restore ve Power down kapatın. Fast boot mevcut ise kapatın. Bank Refresh mode ayarını normal seçin. 30 saniyede train edip kırmızı sönüyorsa sorun yok demektir. Doğal süreç böyle. Opsiyonel Nitro ayarları uygulayın ilgili kısımdan. Nitro açtıktan sonra RX-1, tx-2, Control-1 kalsın. Kaydedip çıkın.

Restart ve cold Boot'ta baştan train etmesi normal. 30 saniyede train biter, kırmızı sönmesi gerekli. Takılı kalma sorunu varsa başka sebepler düşünülür.

Hocam BIOS şôyle sıfırlanıyor elektrik gittiği zaman veya bilgisayarı kapatıp arkadan PSU kapatıp statik elektriği aldığımda bazen gidiyor ayrıca 30 saniyeden fazla oluyor sanırım ayarları yaptımğım zaman önce ayarlarda 20-30 saniyede açılıyordu.

Hocam BIOS şôyle sıfırlanıyor elektrik gittiği zaman veya bilgisayarı kapatıp arkadan PSU kapatıp statik elektriği aldığımda bazen gidiyor ayrıca 30 saniyeden fazla oluyor sanırım ayarları yaptımğım zaman önce ayarlarda 20-30 saniyede açılıyordu.

BIOS güncelleyin, verdiğim ayarları uygulayın. Nitro kısmında Burst Length bölümünü 1x-1x olarak değişin. Auto'su 8x-8x'tir. Çoğu zaman gereksiz. Süre hızlanacak.