İşlemci problemli olsa bilgisayar açıldıktan sonra oyunlarda veya windowsta crash olması gerekmez mi?İşlemci sorunu gibi duruyor sendeki, onu çağrıştırıyor ama PSU'yu dışlamak da çok kolay değil. Defalarca denedikten sonra açılıyor dediğine göre çünkü.
İşlemciden başlayarak deneyin. Bu esnada 1x16 RAM deneyin.
@togiee İşlemci söküp taktıysanız alt kısmında gözle görülür bir renk değişikliği vs. var mıydı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
İşlemci problemli olsa bilgisayar açıldıktan sonra oyunlarda veya windowsta crash olması gerekmez mi?
Farklı komponentlerde sorun olabilir, CCD çekirdek kümesi sorunlu değildir ama I/O Die, SoC bölgesi sorunlu olabilir. Direkt olarak eşittir Crash denemez. PSU'da sorun olsa 1 saatlik OCCT testini de geçemezdi. Olmayınca olmuyor.
Statiği almayı denedim işe yaramıyor. İşlemcinin altında koyu alanlar var evet.İşlemci sorunu gibi duruyor sendeki, onu çağrıştırıyor ama PSU'yu dışlamak da çok kolay değil. Defalarca denedikten sonra açılıyor dediğine göre çünkü.
İşlemciden başlayarak deneyin. Bu esnada 1x16 RAM deneyin.
@togiee İşlemci söküp taktıysanız alt kısmında gözle görülür bir renk değişikliği vs. var mıydı?
@togiee Sistemi açmadan önce fiş çekiliyken kasa Power tuşu 10-15 saniye vs. basılı tutup statiği almak işe yaramıyor değil mi tekte açılması için? Süre kaybetmeden alıp deneyin dediğim gibi, garanti yok ise başka çare yok. PC'ci daha da bozacak, zaten ellerinde güncel DDR5 ekipman olan çok nadir var.
- Makaleler
- 1
Statiği almayı denedim işe yaramıyor. İşlemcinin altında koyu alanlar var evet.
Koyu alandan kasıt renk değişikliği mi? Zaman içinde oksidasyon olabiliyor, bu durumda problem çıkartabilir. Sorun genelde etmez ama sende mevcut bir sorun var zaten. Alıp deneyin, sonucu iletirsiniz. Bu sistemi bu şekilde kullanmak mantıklı değil.
Bu tarzda oksidasyon olabilir. @togiee
Evet renk değişikliği. Şunlardan X ile işaretledğim kadar koyu değil yuvarlak içindeki gibi.
Yok bu kadar kötü değil.
Bu tarzda oksidasyon olabilir. @togiee
Eki Görüntüle 257781
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
Evet renk değişikliği. Şunlardan X ile işaretledğim kadar koyu değil yuvarlak içindeki gibi.
Altını izopropil ile temizleyip deneyin ya da silgi ile dikkatlice silin RAM pinlerinde olduğu gibi. Tekrardan deneyin sonrasında, çok normal değil sizdeki durum. @togiee Pad kısmı da hassas, dikkatle yapın.
@togiee Baskıya bağlı noktalanma da var sizde birçok noktada, pin teması için çok sağlıklı değil ama genelde sorun etmez dediğim gibi bu noktalanmalar. Sizde renk değişikliği de var. IPA izopropil ile silin, silgi ile RAM pinindeki gibi temizlemeyi deneyin bu pad kısmını, görünen yerleri. İşlemi yavaş gerçekleştirin.
Yok bu kadar kötü değil.
Bu kısım da normal gelmedi. @togiee
O pad kısmına hiç nazik davranmadım macun yenileme işlemlerini yaparken. %70 izopropil alkol var. Onunla temizleyi deneyecegimAltını izopropil ile temizleyip deneyin ya da silgi ile dikkatlice silin RAM pinlerinde olduğu gibi. Tekrardan deneyin sonrasında, çok normal değil sizdeki durum. @togiee Pad kısmı da hassas, dikkatle yapın.
@togiee Baskıya bağlı noktalanma da var sizde birçok noktada, pin teması için çok sağlıklı değil ama genelde sorun etmez dediğim gibi bu noktalanmalar. Sizde renk değişikliği de var. IPA izopropil ile silin, silgi ile RAM pinindeki gibi temizlemeyi deneyin bu pad kısmını, görünen yerleri. İşlemi yavaş gerçekleştirin.
Eki Görüntüle 257783
Altını izopropil ile temizleyip deneyin ya da silgi ile dikkatlice silin RAM pinlerinde olduğu gibi. Tekrardan deneyin sonrasında, çok normal değil sizdeki durum. @togiee Pad kısmı da hassas, dikkatle yapın.
Eki Görüntüle 257783
Bu benim fotoğrafım değil internette buldum. Şimdi çıkarayım fotoğrafını çekeceğim.
- Makaleler
- 1
O pad kısmına hiç nazik davranmadım macun yenileme işlemlerini yaparken. %70 izopropil alkol var. Onunla temizleyi deneyecegim
Bu benim fotoğrafım değil internette buldum. Şimdi çıkarayım fotoğrafını çekeceğim.
Pin şeması:
- Makaleler
- 1
Şu an yine açmaya çalışıyorum 5 deneme oldu. Fotoğrafta koyu alanlar belli olmuyor ama işlemcinin altına macun kaçmış. Bu kadar temizleyebildim.
Bariz bir durum görünmüyor, sipariş geçip denemekten başka çare yok bu durumda.
@togiee Zaten MSI kartta denediğinde anakarttan görüntü aldığında kırmızı-sarı ışık yakmıyor muydu? Ekran kartını dışlarsak yani.
Yeteri kadar beklemen sorunu çözmüyor değil mi? İşlemci söküp taktığında BIOS resetlemesi lazım aslında, normal koşullar altında bu kadar bekletmez. Zaten sende devamlı olan bir durum değilmiş bu, daha fazla vakit kaybetmeyin. Parça deneyin.
Yeni konular
-
E-KPSS ortaöğretim sınavı zor mu ve atanmak için kaç puan alınmalı?
- Alex Mason
-
-
-
-
Elektronik Game Garaj R9T 9955HX & 5070 Ti C1 laptop 99.999 TL
- Unlishimaide
-
-
300 Hz monitörde G-Sync eksikliği sorun yaratır mı?
- Unlishimaide
-
Chip-para internet alışverişlerinde kullanılır mı?
- burakmurat1
-