Şu an toplam 32. denememde anakart üzerinden pc'yi açabildim. (Ekran kartı takılı değil, onu takınca beyaz vga ışığında kalıyor post etmiyor) Evet anakartı sıfır aldım dün ve eski anakart ile aynı davranışı sergiliyor. Ram 2x16 takılı şu an. Tek ram ile denedim değişen bir şey olmuyor.Sizde tek tek parça denenmesi lazım, ekran kartı takılı değilken görüntü alamıyorsanız işlemci sorunu olabilir.
PSU da şüpheli, parça deneme yoluna gidilecek. Sizin için masraflı olur. Anakart sorunu da olabilir bu ama B850M-K sıfır aldığınızı söylediniz. BIOS güncel mi?
RAM 1x16 takılı değil mi B850M-K'ya? A1 ya da B1 slotuna sadece tek modül 1x16 takılı iken değişiklik var mı? PSU da giriş seviye sizdeki, çok net yorum yapılamaz. Anakart aradan çıktıysa ve ekran kartı takılı değilken dahiliden görüntü alınamıyorsa birkaç ihtimal var.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
İşlemciyi başka sistemde deneyebiliyorsanız deneyin, diğer türlü PSU sorunu olur. Giriş seviye sizdeki model zaten.
İşlemci ya da PSU maalesef. Net cevap verilmesi zor, parça denenmesi lazım. CPU ihtimali de kuvvetli.
@togiee İlk önce işlemciyi dışlayın, farklı işlemci deneyin. Çözülmezse PSU değişeceksiniz, garanti gönderin ya da yetkili tarafından incelenecek. PC'ciye götürseniz bu sefer daha da bozulma ihtimali var. PC'ciler bu işten pek anlamıyor artık. Güncel sistemler PC'ciye emanet edilmez, işten anlayan insan çok az var.
Şu an toplam 32. denememde anakart üzerinden pc'yi açabildim. (Ekran kartı takılı değil, onu takınca beyaz vga ışığında kalıyor post etmiyor) Evet anakartı sıfır aldım dün ve eski anakart ile aynı davranışı sergiliyor. Ram 2x16 takılı şu an. Tek ram ile denedim değişen bir şey olmuyor.
İşlemci ya da PSU maalesef. Net cevap verilmesi zor, parça denenmesi lazım. CPU ihtimali de kuvvetli.
@togiee İlk önce işlemciyi dışlayın, farklı işlemci deneyin. Çözülmezse PSU değişeceksiniz, garanti gönderin ya da yetkili tarafından incelenecek. PC'ciye götürseniz bu sefer daha da bozulma ihtimali var. PC'ciler bu işten pek anlamıyor artık. Güncel sistemler PC'ciye emanet edilmez, işten anlayan insan çok az var.
İlginiz için çok teşekkür ederim. Garantileri yok maalesef. Oturduğumuz yerde 2 bilgisayarcı var ve ellerinde test edebilecek sistemleri yok. Maalesef parçaları alıp kendim denemem lazım. Bu anakartı iade edeceğim. İlk olarak işlemci mi yoksa PSU'mu almamı tavsiye edersiniz?İşlemciyi başka sistemde deneyebiliyorsanız deneyin, diğer türlü PSU sorunu olur. Giriş seviye sizdeki model zaten.
- Makaleler
- 1
İlginiz için çok teşekkür ederim. Garantileri yok maalesef. Oturduğumuz yerde 2 bilgisayarcı var ve ellerinde test edebilecek sistemleri yok. Maalesef parçaları alıp kendim denemem lazım. Bu anakartı iade edeceğim. İlk olarak işlemci mi yoksa PSU'mu almamı tavsiye edersiniz?
Zaten iade şansı var bu parçalarda, satıcısı Hepsiburada ya da Amazon olanı tercih edin. Tray işlemcilerde iade politikası nasıl işliyor tam bilmiyorum, esnaf sıkıntı çıkartabilir ama aracı Amazon ya da Hepsiburada oldukça sorun olmaz. Ben işlemci denerdim ama kesin konuşmak zor. R5 7500F ile deneyin ilk etapta, onda dahili grafik birimi de yok. Ekran kartı mecburen takmanız gerekecek ya da eş zamanlı sipariş verip sorunu tekte çözün. İade edersiniz sonrasında.
zaten iade şansı var bu parçalarda, satıcısı Hepsiburada'ya da Amazon olanı tercih edin. Tray işlemcilerde iade politikası nasıl işliyor tam bilmiyorum, esnaf sıkıntı çıkartabilir ama aracı Amazon'ya da Hepsiburada oldukça sorun olmaz. Ben işlemci denerdim ama kesin konuşmak zor. R5 7500F ile deneyin ilk etapta, onda dahili grafik birimi de yok. Ekran kartı mecburen takmanız gerekecek ya da eş zamanlı sipariş verip sorunu tekte çözün. İade edersiniz sonrasında.
Evet anakartı Hepsiburada üzerinden aldım (satıcı Hepsiburada) dahili grafik birimi olan bir işlemci tercih edeceğim. O zaman bugün hem işlemci hem PSU siparişi vereceğim. Tekrar teşekkürler.
- Makaleler
- 1
@togiee PSU en azından Gen 5 deneyin, onun için ayrı konu açın. Bütçeye bağlı olarak alırsınız. High Power ya da Cratos Lite deneme amaçlı alınabilir. Lite olan kırpık model ve modüler değil, Cratos modeli 5K bandında. High Power 750 W Gen 5 önerecektim ama stok tükenmiş.
Evet, o şekilde kesin olarak çözülebilir. İlk işlemci deneyin, first Boot uzun sürebilir yine ama bu tarzda 25-30 kere Boot sorunu olmaması lazım sorun o ise. Bu Boot etmiyor dediğiniz aşamalarda fanlar son hız dönmeye devam ediyor mu? @togiee
@togiee Bence B850M-K yine de iade etmeyin, PCIe slotu Gen 5 bu kartın. Gen 5 M.2 ve PCIe desteği var yani. Sorun işlemcideyse tekte çözülür böylece. B850 çipset kullanmanız daha iyi olur. 6000 CL30 RAM'leriniz var ve 1 DPC kart.
Bu tarz saçmalıkları çok yüksek oranda işlemci yapabiliyor, PSU testinde zaten sorun yoktu ama cold boot sorunu gibi sendeki. Bir kere açıldıktan sonra sorun olmadığını söylüyorsun.
evet anakartı Hepsiburada üzerinden aldım (satıcı Hepsiburada) dahili grafik birimi olan bir işlemci tercih edeceğim. O zaman bugün hem işlemci hem PSU siparişi vereceğim. Tekrar teşekkürler.
Evet, o şekilde kesin olarak çözülebilir. İlk işlemci deneyin, first Boot uzun sürebilir yine ama bu tarzda 25-30 kere Boot sorunu olmaması lazım sorun o ise. Bu Boot etmiyor dediğiniz aşamalarda fanlar son hız dönmeye devam ediyor mu? @togiee
@togiee Bence B850M-K yine de iade etmeyin, PCIe slotu Gen 5 bu kartın. Gen 5 M.2 ve PCIe desteği var yani. Sorun işlemcideyse tekte çözülür böylece. B850 çipset kullanmanız daha iyi olur. 6000 CL30 RAM'leriniz var ve 1 DPC kart.
Bu tarz saçmalıkları çok yüksek oranda işlemci yapabiliyor, PSU testinde zaten sorun yoktu ama cold boot sorunu gibi sendeki. Bir kere açıldıktan sonra sorun olmadığını söylüyorsun.
@togiee PSU en azından gen 5 deneyin, onun için ayrı konu açın. Bütçeye bağlı olarak alırsınız. High Power'ya da cratos Lite deneme amaçlı alınabilir. Lite olan kırpık model ve modüler değil, cratos modeli 5K bandında. High Power 750W gen 5 önerecektim ama stok tükenmiş.
Evet, o şekilde kesin olarak çözülebilir. İlk işlemci deneyin, first boot uzun sürebilir yine ama bu tarzda 25-30 kere boot sorunu olmaması lazım sorun o ise. Bu boot etmiyor dediğiniz aşamalarda fanlar son hız dönmeye devam ediyor mu? @togiee
@togiee bence B850M-K yine de iade etmeyin, PCI-e slotu gen 5 bu kartın. Gen 5 M.2 ve PCI-e desteği var yani. Sorun işlemcideyse tekte çözülür böylece. B850 çipset kullanmanız daha iyi olur. 6000 CL30 RAM'leriniz var ve 1 DPC kart.
Ekran kartı fanları son hızda değil ama dönüyor (RGB ışıkları vs yanıyor) normal boot ederkenki hızında. Kasa fanları vs her şey çalışıyor. Ekran kartı takılıyken beyaz VGA ışıkta takılı kaldığında kasanın güç tuşuna 1 kere basmam kapanması için yetiyor. Ekran kartı takılı değilken güç tuşuna daha uzun süre basmam gerekiyor kapanması için. Bu anakart B650s Wi-Fi'dan daha mı iyi olur benim sistemim için?
- Makaleler
- 1
Ekran kartı fanları son hızda değil ama dönüyor normal boot ederkenki hızında. Kasa fanları vs her şey çalışıyor. Ekran kartı takılıyken beyaz VGA ışıkta takılı kaldığında kasanın güç tuşuna 1 kere basmam kapanması için yetiyor. Ekran kartı takılı değilken güç tuşuna daha uzun süre basmam gerekiyor kapanması için. Bu anakart B650s Wi-Fi'dan daha mı iyi olur benim sistemim için?
Daha iyi olur, MSI kartlar problematik. ASUS daha stabil AM5 platformunda ve B850 güncellenmiş çipset zaten. B650'den yonga olarak farkı yok ama Gen 5 desteği var ve 2 RAM slotu var. Stabilizasyon adına daha önemli, önce mevcut sorunu çözmeye odaklanın iadeden ziyade. Bence size Gen 5 bir PSU da lazım, sorun o olmasa dahi. Çok sağlıklı değil dönüştürücü ile kullanmak.
- Makaleler
- 1
İşlemci sorunu gibi duruyor sendeki, onu çağrıştırıyor ama PSU'yu dışlamak da çok kolay değil. Defalarca denedikten sonra açılıyor dediğine göre çünkü.
İşlemciden başlayarak deneyin. Bu esnada 1x16 RAM deneyin.
@togiee İşlemci söküp taktıysanız alt kısmında gözle görülür bir renk değişikliği vs. var mıydı?
@togiee Sistemi açmadan önce fiş çekiliyken kasa Power tuşu 10-15 saniye vs. basılı tutup statiği almak işe yaramıyor değil mi tekte açılması için? Süre kaybetmeden alıp deneyin dediğim gibi, garanti yok ise başka çare yok. PC'ci daha da bozacak, zaten ellerinde güncel DDR5 ekipman olan çok nadir var.
Ve evet 1 kere açıldıktan sonra saatlerce tam yükte oyun oynuyordum. Kapatana kadar en ufak bir problem yoktu.
İşlemciden başlayarak deneyin. Bu esnada 1x16 RAM deneyin.
@togiee İşlemci söküp taktıysanız alt kısmında gözle görülür bir renk değişikliği vs. var mıydı?
@togiee Sistemi açmadan önce fiş çekiliyken kasa Power tuşu 10-15 saniye vs. basılı tutup statiği almak işe yaramıyor değil mi tekte açılması için? Süre kaybetmeden alıp deneyin dediğim gibi, garanti yok ise başka çare yok. PC'ci daha da bozacak, zaten ellerinde güncel DDR5 ekipman olan çok nadir var.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
E-KPSS ortaöğretim sınavı zor mu ve atanmak için kaç puan alınmalı?
- Alex Mason
-
-
-
-
Elektronik Game Garaj R9T 9955HX & 5070 Ti C1 laptop 99.999 TL
- Unlishimaide
-
-
300 Hz monitörde G-Sync eksikliği sorun yaratır mı?
- Unlishimaide
-
Chip-para internet alışverişlerinde kullanılır mı?
- burakmurat1
-